Ivanović: Znamo put do finala

Napisao:  Pročitano 389 puta utorak, 27 mart 2018 16:01

Košarkaši Budućnosti VOLI nijesu uspjeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u finale ABA lige. U Zagrebu su poraženi od Cedevite prilično lako. Slijedi odlučujuća treća utakmica koja se igra u Podgorici 1. aprila.

Cedevita je zasluženo stigla do pobjede, a mi smo joj svesrdno pomogli na tom putu. Krenuli smo dobro, poštovali dogovor, imali sedam poena prednosti, a onda potpuno stali. Dozvolili smo rivalu da napravi seriju 22:0, pravili smo mnogo grešaka u napadu, ali ključni problem je taj što nismo imali čvrstinu u odbrani, što smo u meč ušli bez prepoznatljive energije“ rekao je Nikola Ivanović i nastavio:

U nastavku smo željeli da se vratimo u meč, ali kada kola krenu nizbrdo teško ih je zaustaviti. Cedevita je pobjegla na plus 18 i tek tada smo počeli da igramo onako kako zaista možemo i kako smo igrali ove sezone. Uspjeli smo da se vratimo u meč, ali je preokret ipak bio daleko. Dobro je da smo pokazali karakter“.

Slijedi meč odluke u Podgorici. Da li Budućnost ima snage i psihološke stabilnosti da izbori plasman u finale ABA lige, prvo u istoriji kluba kada je regionalno takmičenje u pitanju?

Prije svega imamo dosta vremena da napravimo analizu poraza u Zagrebu, a samim tim i vremena da se spremimo za meč. Već sada je izvjesno da će dvorana „Morača“ biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Imaćemo vjetar u leđa, a ostalo je na nama. Znamo put do finala. Moramo da odigramo agresivno u odbrani, sa ogromnom energijom na svakom pedlju terena. Greške moramo da svedemo na minimum.

Ekipa Budućnosti je ove sezone pokazala da umije i zna da se bori sa pritiskom. Na talonu je plasman u finale i mogu da obećam da ćemo se do posljednjeg atoma snage boriti za njega. Uz podršku navijača i ostale elemente koje sam naveo, mislim da možemo da dobijemo Cedevitu“, naglasio je Ivanović.

Odlučujuća treća utakmica polufinalne serije ABA lige između Budućnosti i Cedevite igra se 1. aprila. Ove sezone Budućnost i Cedevita su imali sedam međusobnih duela, a šampion Crne Gore vodi sa 4-3 u pobjedama.

Izvor: Sportklub.rs

Photo by: Budućnost Voli