Povrede su prošlost - Ogi is back!

Napisao:  Pročitano 1877 puta ponedeljak, 12 mart 2018 16:33

U septembru 2016. je kao jedan od najperspektivnijih mladih igrača Evrope iz Budućnosti prešao u srpskog rasadanika talenata, ekipu Mege i od tada mu se izgubio gotovo svaki trag.

Povrede gotovo dvije godine ne daju mira Ognjenu Čarapiću: taman kad se jedna zaliječi, zamijeni je druga, jednako komplikovana i povratak na parket, mjesto gdje je u mlađim kategorijama Budućnosti i crnogorske reprezentacije demonstrirao raskošan potencijal, odlagao se u nedogled.

Sada se, napokon, čini da je 19-godišnji Baranin ugledao svjetlo na kraju tunela: juče je odigrao petu vezanu utakmicu u ABA ligi, tek sedmu ove sezone, a drugi put zaredom je zabilježio dvocifren košgeteski učinak.

Čarapić je prije sedam dana u Zadru postavio rekord svoje seniorske karijere ubacivši 13 poena, da bi juče u trijumfu Mege nad Igokeom u posljednjem kolu regularnog dijela upisao 10 pogodaka. 

Uz to, 195cm visoki plej je u međuvremenu odigrao i dvije utakmice u Kupu Srbije, postigavši 16 poena protiv Dinamika i 7 protiv Partizana, pa sa radošću možemo konstatovati: Ogi is back!

Nadamo se da će u nastavku sezone naš mladi košarkaš u srpskom prvenstvu postepeno podizati nivo forme, te da ćemo ga uskoro gledati i u dresu sa državnim grbom, možda umjesto prosječnih i/ili nemotivisanih Amerikanaca koji u ''crvenom'' dresu igraju na njegovoj poziciji.

photo: aba-liga.com