Džikić: Ima puno razloga zašto nismo danas bili na nivou

Napisao:  Pročitano 495 puta subota, 03 februar 2018 23:55

Komentarišući poraz u Zagrebu od Cedevite (76:71), trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić je kazao "da je možda moglo biti drugačije da su bili malo koncentrisaniji".

"Ono što je dobro je da smo izgubili s pet, a ne sa šest razlike. Ima puno razloga zašto nismo danas bili na nivou, ali nećemo o tome pričati. Pored svega toga imali smo utakmicu i mislim da smo je mi mogli privesti na svoju stranu. Idemo dalje i to je to" - rekao je Džikić.

Plej Budućnosti Nemanja Gordić je čestitao Cedeviti na pobjedi. 

"Što se tiče nas, bilo je uspona i padova tokom utakmice. Nismo igrali sve vrijeme s istom energijom i možda smo se u trećoj četvrtini previše potrošili da bi sustigli Cedevitu i prešli u vođstvo. Na kraju nam je ponestalo snage da privedemo utakmicu kraju" - rekao je Gordić.

Pobjedom protiv Budućnosti, trener Cedevite Jure Zdovc je, za sada, spasao svoju klupu, jer se spekulisalo da bi mogao dobiti otkaz u slučaju novog poraza.

"Pobijedili smo. To je jako bitno. Čestitam momcima. Nekako su bili pravi i to se vidjelo. Imali smo neki manji pad, ali generalno je utakmica bila dobra i čvrsta. Gosti su se jednostavno morali boriti za svaki koš i to je bio moj cilj. Nisu imali lakih šuteva, iako smo mi mogli dva-tri puta bolje reagovati. Oni su pogodili par teških šuteva i imali su neki svoj moment, ali uspjeli smo ga presjeći i čak doći u priliku da pobijedimo s većom razlikom nego što smo tamo izgubili. Još jednom čestitam momcima. Nije lako. Sezona pred nama je još duga i moramo gledati budućnost" - rekao je Zdovc.

 

(Vijesti.me)