Luković: Igramo atraktivno, magnet smo za publiku, nadam se da će ''Topolica'' biti puna

Napisao:  Pročitano 686 puta subota, 13 januar 2018 10:44

Barski košarkaški snovi uveliko traju. Nema toga navijača Mornara koji ne misli da će Mornar biti u fajnal foru ABA lige. Pogled na tabelu ABA lige daje im za pravo da su optimisti.

Mornar je sam na četvrtom mjestu sa osam pobjeda i sedam poraza, do kraja prvenstva ostalo je sedam kola, a momci braće Pavićević, Mihaila i Đorđija, četiri puta igraju pred svojim navijačima, u grotlu "Topolice". Publika hrli u barski hram košarke zbog svojih ljubimaca, sjajne atmosfere u dvorani, ali i zbog atraktivne nagradne igre. Naime, na poluvremenu utakmice publika može da osvoji vrijedne nagrade od stotinu i dvjesta evra, kao i televizor. Navijači Mornara koji zgrabe loptu bačenu sa centra šutiraju sa linije slobodnih bacanja za stotinu evra, iza linije 6,75 metara za dvjesta evra i sa centra za televizor. Interesovanje navijača je ogromno i svi se nadaju da će se "ovajditi" svojim košarkaškim umijećem.

U sijenci fešte koja se još jednom sprema u dvorani "Topolica" trener barskog ABA ligaša Mihailo Pavićević, mirno dočekuje duel sa Petrol Olimpijom, ekipom koju je Mornar u prvom dijelu prvenstva, u Ljubljani, savladao sa 67:64.

''Spemamo se kao i za bilo koji drugi meč u ABA ligi. Olimpija je dobra ekipa, pokrivena na svim mjestima sa kvalitetnim igračima, koji mogu da iznenade i savladaju bilo koju ekipu. Promijenilli su trenera pred ovu utakmicu i to će im biti dodatni motiv. Prva reakcija kod igrača na promjenu trenera, iz iskustva znam, uvijek je pozitina. Nama je svaka pobjeda u posljednjh sedam kola bitna. Moramo sve da učinimo da dobijemo ovu utakmicu i ja znam da imamo snage za to, iako smo zbog učešća u Fibakupu i naprnog putovanja do Danske i nazad, ispali iz trenežnog procesa i umorili se psiho-fizički. Ipak, imali smo dva dana da se pripemimo za utakmicu sa Ljubljančanima'' - kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

On žali što je u dalekoj Danskoj preknut pobjednički niz Mornara.

''Žao mi je što smo prekinuli niz pobjeda, ali bila je to očekivana posljedica niza pehova: Nidam i Luković su izašli zbog pet ličnih grešaka, Mićović zbog povrede nije ulazio u igru i primili smo nedopustivo naivan poen u posljednje četiri sekunde koji nas je koštao bodova protiv danske ekipe'' - ističe Pavićević.

Jedan od vječitih optimista u redovima Mornara jeste centar Uroš Luković. On vjeruje da Mornar može do nove pobjede i fajnal fora.

''U dobroj smo formi, igramo atraktivnu košarku, cio grad je uz nas, magnet smo za publiku ne samo iz Bara nego i sa juga Crne Gore i ja vjerujem da će dvorana "Topolica" biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Učinićemo sve da sačuvamo četvrto mjesto na tabeli ABA lige i završnicu sezone u regionalnm takmičenju dovedemo u Bar. Na barskoj publici je da nam se revanšira i ispuni dvoranu'' - ističe Lukovič, jedan od omiljenijih igrača Mornara.

Trener Pavićević može da računa na sve igrače. U rosteru bi trebalo da bude i Mićović koji se polako oporavlja od neugodne povrede mišića. On je i pauzirao u Danskoj kako bi bio sreman za Olimpiju.

Utakmica između Mornara i Petrol Oimpije večeras, u subotu, počinje u 21 čas, a na poluvremenu biće organizovana atraktivna nagradna igra za navijače barskog ABA ligaša.