Pavićević: FMP prva meč lopta za plej-of

Napisao:  Pročitano 483 puta četvrtak, 04 januar 2018 20:02

Mornar je na najbolji mogući način završio pršlu godinu. U ABA ligi je savladao Partizan u Beogradu i Megu u svojoj "Topolici", a u Fibakupu bio je bolji od mađarskog prvaka Solnoka, takođe u Baru. U sve tri utakmice Barani su gubili i dvocifrenom razlikom (protiv Beograđana i sa 21 poenom razlike), ali su uspjeli da preokrenu rezultat i uknjiže važne pobjede.

U Mornaru nisu imali vremena da uživaju u dobrim rezultatima jer obaveze u 2018. godini već pristižu. U okviru 15. kola ABA lige Mornar sjutra gostuje u Železniku, ekipi FMP-a, od koje je u prvom dijelu prvenstva, u Baru, poražen sa 81:73.

''Bez opterećenja putujemo u Beograd. Idemo na prvu meč loptu za plej of, odnosno četvrto mjesto. U usponu smo forme, neke stvari su došle na svoje mjesto, dobro igramo, nemamo razloga da se plašimo bilo koje ekipe. FMP je rival za respekt, odlična kombinacija mladosti i iskustva. Ekipa je atletski pokrivena na svim pozicijama. Neće nam bili lako, uostalom kao i svm ekipama u Železniku'' - kaže trener Mornara Mihailo Pavićević

Po njegovim riječima najveća opasnost za njegov tim dolazi od Filipa Čovića.

''On je i igrač i trener, koji na terenu kompjuterski vodi ovu mladu ekipu. Svi kažu da treba samo njega paziti i pola posla je obavljeno. Znamo i mi to, ali ekipe nešto ne uspijevaju u tome, očigledno'' - teško ga je zaustaviti - ističe Pavićević.

Centar Radoje Vujošević koji je poslije odlaska Šeparda dobio veću minutažu, dobro odrađuje posao kad Luković ostane bez daha.

''Znamo da nas čeka teška utakmica i neugodan rival, ali mi vjerujemo u sebe i svoju snagu. Zahvaljujući posljednjim dobrim igrama i pobjedama dobili smo na samopouzdanju i što je podjednako važno - ne gubimo glavu ni kad smo u "debelom" minusu. Očekujem da ćemo se beogradskoj publici još jednom predstaviti u pravom izdanju'' - veli Vujošević

Trener Pavićević je u Beograd poveo svih dvanaest igrača koliko ima na raspolaganju. Sjutrašnja utakmica FMP - Mornar počinje u 21 čas.

photo: Media Pro