Džikić: Zadovoljan sam pobjedom, ali možemo da igramo bolje

Napisao:  Pročitano 594 puta subota, 02 decembar 2017 22:33

Aleksandar Džikić je čestitao Partizanu i rekao da je zadovoljan pobjedom njegovog tima u večerašnjem derbiju u „Morači“ (86:79).

"Međutim, nisam zadovoljan sa dva momenta, prvo poslije vođstva na početku, a nije mi se svidjelo ni kako smo otvorili treću četvrtinu, jer su se dešavale stvari za koje smo znali da će da se dogode. Ali smo „dopustili“ da se dese. Protiv Partizana ne možeš tako da igraš, moraš da odabereš ono što njima „najmanje“ odgovara, i da se toga držiš" - rekao je Džikić nakon meča.

"Zaista su težak protivnik. Protiv njih ako okreneš glavu, već si primio dvije trojke. Kad rašire sa Andrićem na „četiri“, sa oporavljenim Čakarevićem na „četiri“, i još kad je Miler ovako raspoložen kao večeras. Čovjek ide gdje on hoće, mi smo se stvarno trudili oko njega, ali „neprijatan“ je igrač" - dodao je Džikić.

Strateg Budućnosti je imao zamjerki na račun svoje ekipe.

"Neki momenti u napadu mi se nisu svidjeli, ali opet normalno je da se pauza zbog reprezentacije osjetila. Valjda će biti vremena da se popravljamo i da budemo još bolji. Ponavljam, zadovoljan sam pobjedom, ali stvarno mislim da možemo da igramo bolje, iako je Partizan odličan protivnik" - zaključio je Džikić.

Plej Budućnosti Nikola Ivanović je istakao da je meč bio "kao što je bilo i očekivano, bio izuzetno naporan u svakom smislu, fizičkom, taktičkom".

"Partizan je ekipa sa kojom morate svih 40 minuta da budete oprezni, imaju dobre individualce, koji u kratkim serijama mogu da pogađaju dosta poena. Mislim da smo u velikom dijelu uspjeli to da iskontrolišemo i na kraju smo ostvarili pobjedu koja je od izuzetne važnosti za nas" - rekao je Ivanović.

(Vijesti.me)

foto: ABAleague.com