Džikić zadovoljan nakon sedme pobjede u nizu: Ozbiljno i motivisano

Napisao:  Pročitano 691 puta nedelja, 19 novembar 2017 23:30

Mnogo razloga za zadovoljstvo može da ima Aleksandar Džikić nakon gostovanja u Skoplju. Njegov tim na pauzu u prvenstvu ide kao lider ABA lige, i u seriji od sedam vezanih pobjeda.

Protiv MZT-a je nastavio niz, ubjedljivom pobjedom 93:71.

"Ovo je utakmica koju smo podvukli kao veoma, veoma opasnu. Prvo - dolazila je pred pauzu, a drugo - MZT u ovom sastavu, sa Mavrom, Spasojevićem, Pavlićevićem, nije najslabija ekipa u ligi, kaošto pokazuje tabela.  Zadovoljan sam ozbiljnošću igrača, koje motivisalo je podsjećanje na prošlogodišnji poraz od MZT-a. Revanš su primili kao izazov i uspješno ga riješili, najvećim dijelom zbog toga što smo uspjeli da držimo visok ritam" - rekao je Džikić.

"Veoma bitna pobjeda prije pauze. Znali smo da nije lako igrati u Skoplju. Prošle godine smo izgubili u tijesnoj završnici, sada smo se bolje pripremili i zasluženo pobijedili" - kratak je bio Sead Šehović.

Trener MZT-a Aleksandar Todorov svjestan je da njegovu ekipu čeka neizvjesna borba za opstanak.

"Očajno smo odigrali posljednju četvrtina. Imali smo minus osam na kraju trećeg perioda, a onda se raspali, dozvolili devet ofanzivnih skokova rivalu... Mnogo bolje ekipe od nas ne bi mogle da očekuju ništa kada se tako nešto dogodi. Imamo dvije pobjede, nadam se da ćemo do kraja godine ostvariti još dvije, da bismo tražiti put ka opstanku" - rekao je Todorov.

(Vijesti.me)

photo: ABAleague.com