Džikić: MZT šuterski potentna ekipa, ne smijemo ni pomisliti da nas čeka lak posao

Napisao:  Pročitano 634 puta nedelja, 19 novembar 2017 11:27

Košarkaši Budućnost VOLI-ja večeras u okviru 9. kola ABA lige u Skoplju gostuju ekipi MZT-a, sa ciljem da nastave pobjednički niz u regionalnom takmičenju, koji traje 6 utakmica.

Naredni protivnik ''plavih'' je ekipa kojoj ''ne cvjetaju ruže'' u ovogodišnjem šampionatu: nalaze se na posljednjem mjestu sa skorom od 2 pobjede i 6 neuspjeha. 

U potrazi za formom Makedonci su napravili krupne promjene u rosteru, angažovavši, između ostalih, i Crnogorce Pavlićevića i Spasojevića, pa će protiv Podgoričana definitivno tražiti prekid krize.

“Naš sljedeći protivnik nije ekipa koja je na posljednjem mjestu regionalne lige. Mi ćemo igrati protiv sastava koji je prošlog vikenda igrao gotovo svih 40 minuta egal utakmicu na gostovanju Olimpiji, koje uopšte nije lako. Dakle, trenutni sastav domaćina sigurno ne bi bio na začelju i mi smo toga itekako svjesni. Ovaj MZT se pojačavao iz nedjelje u nedjelju i tražio odgovarajuće pojedince. To je šuterski vrlo potentna ekipa, sa igračima koji mogu u serijama, u vrlo kratkom periodu, da postignu veliki broj poena. To je idealna podrška njihove unutrašnje igre, sa Lalićem kao centrom, koji godinama vec predstavlja problem za svaku odbranu u regionalnoj ligi. Na sve to, svi nas vide kao favorita, što je i za očekivati, ali nikako ne smije ni da se pomisli da nas čeka nekakav lagan posao. Moramo od početka da pokažemo koliko smo ozbiljni, ovo je jedna od najvažnijih utakmica sezone za nas'' - sa velikim respektom je trener Budućnosti Džikić predstavio večerašnjeg protivnika.

Da od kvaliteta odbrane zavisi konačan ishod smatra i organizator igre crnogorskog šampiona, Nemanja Gordić:

“Oni su iskusna ekipa, skupili su se u poslednje vrijeme i sada je to sastav koji ne smije i ne može da se podcijeni. Oni su odlični napadači, moraćemo da kroz dobru odbranu dodjemo do igre i rezultata koji želimo.”

Utakmica u Skoplju počinje večeras u 19 časova.