Pavićević: Izuzetno sam srećan zbog pobjede

Napisao:  Pročitano 442 puta utorak, 14 novembar 2017 01:54

Mornar je nakon osam kola na polovičnom učinku u ABA ligi - ima po četiri pobjede i poraza. Barani su bitan trijumf upisali večeras u "Topolici" protiv Igokee (87:83) i sada ima pobjedu više od tima iz Aleksandrovca.

Meč sa Igokeom je označen kao biti ili ne biti, a trener Mihailo Pavićević je bio više nego jasan.

"Ove godine nema lake utakmice u ABA ligi, jedna pobjeda može da vas vine ka vrhu tabele, a poraz sunovrati ka začelju. Znali smo da je Igokea izuzetno nezgodna ekipa, odlično vođena od kolege Bajića. To je ekipa koja jednostavno zna da igra i konstantno pravi dobre rezultate u ABA ligi, sa iskusnim prvotimcima koje predvodi Vuk Radivojević, jedan od boljih ugrača u ligi. Imali su problema sa povredama, mi smo to, rekao bih iskoristili, jer im je rotacija bila mnogo kraća nego naša. Dobrim intenzitetom u odbrani smo ih sve vrijeme umarali što je dalo rezultat, napravili smo razliku, ali malo je umor stigao i nas i to je dovelo do neizvjesne završnice. Iako smo imali prednost od desetak poena, vidjelo se da se ekipe Igokee neće predati. Izuzetno sam srećan zbog ove pobjede, pogotovo zbog toga što je došla nakon veoma napornog perioda u kojem smo imali nekoliko teških gostovanja i višednevnih putovanja.”

Trener Igokee, Dragan Bajić kazao je da su njegovi izabranici u većem dijelu utakmice bili dekoncetrisani što ih je koštalo pobjede u Baru.

“Krenuli smo u Bar sa željom i voljom da pobijedimo. Bez obzira što smo bili oslabljeni, mislim da smo imali šansu da osvojino bodove, da nismo većim dijelom utakmicve bili dekoncentrisani. Pravili smo neke početničke greške pogotovo kad je odbrana u pitanju. Nismo imali međusobnu konunikaciju, ispadali smo iz ritma, a znali smo da Mornar može u naletu da ubaci deset poena za jedan minut. Imaju dobre igrače, dobre šutere iz tranzicije, kvalitetan kontranapad i znaju svaku grešku da kazne. Moramo dobro da treniramo ove sedmice i, ako bog da, kompletni dočekamo Cibonu u utakmici koja nam je veoma bitna. Čestitam igraćima Mornara na, može se reći, zasluženoj pobjedi.”