Pavićević: Pobjeda protiv Igokee suvo zlato

Napisao:  Pročitano 487 puta nedelja, 12 novembar 2017 19:39

Košarkaši Mornara doputovali su u petak popodne iz Porta (preko Istambula i Tirane) u Bar i na miru se dva dana pripremali za važan duel osmog kola ABA lige protiv Igokee iz Aleksandrovca.

Trener Mihailo Pavićević kaže da u klubu razmišljaju samo o pobjedi.

''Izbora nemamo. Pobjeda nam je nasušna potreba, vrijedi kao suvo zlato. Ne smijemo ni da razmišljamo o još jednom neuspjehu kod kuće. Cijenimo ekipu Igokee. To je iskusan tim koji predvodi Vuk Radivojević, jedan od najboljih igrača u ABA ligi. O kvalitetu naših gostiju najbolje govori podatak da su dobili dva favorita, Budućnost kod kuće i Cedevitu u gostima. Moraćemo od prvog minuta da nametnemo svoju igru i ritam koji nam odgovara. Liga je nevjerovatno izjednačena, jedna pobjeda ili poraz mogu da odluče o plasmanu od petog do dvanaestog mjesta. Mi, jednostavno, moramo kod kuće da dobijemo utakmice sa rivalima našeg ili sličnog kalibra'' - ističe Pavićević.

Prošle godine Mornar i Igokea odigrali su četiri utakmice: po dvije u kvalifikacijama za Ligu šampiona i ABA ligu. Igokea je slavila u Aleksandrovcu 71:69 i 74:69, a Mornar u Baru 83:60 (kada se kvalifikovao za LŠ) i 83:76 (kada je ovjerio opstanak u ABA ligi).

''Nemam ništa protiv da se ta mala tradicija uspješnosti domaćina u našim međusobnim duelima sjutra veče nastavi'' – zaključuje Pavićević.

Krilni centar Strahinja Mićović igrao je prošle sezone za Igokeu.

''Bila je to uspješna godina, na kraju je Igokea bila peta. Ali, to je prošlo vrijeme, sentimentalnosti nema, sada sam član Mornara, lijepo mi je u Baru i učiniću sve da dam što veći dopinos osvajanju, za nas, veoma važnih bodova. Mislim da je ključ našeg trijumfa u odbrani. Ukoliko odbranu odigramo kako znamo, odnosno na svom nivou, trebalo bi da uknjižimo pobejdu. Očekujem i da se barska publika uželjela košarke, da će ispuniti „Topolicu“ i podržati nas u ovoj izuzetno značajnoj utakmici'' – naglašava Mićović.

Trener Mihailo Pavićević ima na raspolaganju svih 13 igrača koji konkurišu za sastav, uključujući i Amerikanca Šeparda koji se oporavio od stomačnih tegoba.

Sjutrašnja (ponedjeljak) utakmica između Mornara i Igokee, u dvorani „Topolica“, počinje u 21 čas.

photo: Media Pro