Pavićević: Bili smo nervozni, nismo imali šutersko veče, ali čestitam igračima na požrtvovanosti

Napisao:  Pročitano 581 puta petak, 27 oktobar 2017 23:17

Košarkaši Mornara upisali su večeras pred svojim navijačima treći trijumf u ovogodišnjem izdanju ABA lige, savladavši Zadar u 6. kolu 80:70.

Barani su napokon malo ''komotnije'' došli do dva boda, obzirom da su prethodna dva trijumfa stigla uz zvuk posljednje sirene (protiv Partizana Reli Ros, protiv Olimpije Vranješ).

Izabranici Mihaila Pavićevića su uspjehom protiv hrvatskog tima stigli do četvrtog uzastopnog trijumfa (uključujući i FIBA Eurokup), što daje mnogo prostora za optimizam pred naredne izazove.

"Velika pobjeda za nas. Možda se na kraju prvenstva ispostavi kao jedna od najvažnijih. Mi smo zajedno sa Zadrom, i svim ekipama od 4. do 12. mjesta koje se bore za goli život. Nakon kiksa protiv FMP-a, uspjeli smo da se vratimo pobjedom u Ljubljani, ali je to trebalo potvrditi protiv Zadra, koji je mnogo bolji od rezultata koje postiže. Imali su šut za pobjedu protiv Budućnosti i protiv nas je bio rat gotovo 40 minuta. Zato je i pobjeda mnogo bitna, a ključ je bio u našoj odbrani. Znao sam da ćemo biti nervozni. Da će biti problema u napadu, tako je i bilo. Nijesmo imali šutersko veče, ali sam tražio od igrača da budemo fokusirani na odbranu, bez obzira kako nam bude išlo u napadu. Čestitam igračima na izvanrednoj požrtvovanosti i važnom trijumfu", rekao je nakon meča Mihailo Pavićević, a prenije ''Vijesti''.

photo: Ales Fevzer