Petar Radović - specijalitet iz Kuvarove kuhinje

Napisao:  Pročitano 1071 puta četvrtak, 06 septembar 2018 12:43

Bilo je i boljih dana kada je u pitanju tivatska košarka. Teodo, košarkaški simbol crnogorskog primorskog grada, zbog finansijskih poteškoća još uvijek nije oformio budžet za narednu sezonu i velika je nepoznanica u kakvom će sastavu pristupiti predstojećim izazovima.

Seniorski tim se suočava sa problemima, ali zato mlađe kategorije rade punom parom, pod nadzorom legende tivatske košarke, Predraga Radovića, mnogo poznatijeg po nadimku Kuvar.

Kroz Radovićevu školu je tokom više od tri decenije prošao veliki broj košarkaša, od kojih su neki, poput Bojana Subotića, izgradili izvanredne karijere. Međutim, u Kuvarovoj kuhinji priprema se novi specijalitet, njemu sigurno najdraži - sin Petar, talentovani plejmejker, naš današnji sagovornik.

Lična karta:

Ime i prezime: Petar Radović
Datum rođenja: 12.11.2004.
Visina: 180cm
Pozicija: Plejmejker
Klub: Teodo

Ne moramo biti previše pametni da bismo shvatili ko je imao najveći uticaj da Petar zavoli igru pod obručima:

''Košarku treniram od svoje 6. godine, a razlog zbog kojeg sam počeo je ljubav koji mi moj otac od malena prenosi prema ovom sportu''' - debitovao je za naš portal momak rođen krajem 2004. godine.

Na početku razgovora mlađeg Radovića smo pitali ko mu je košarkaški uzor i koje su njegove prednosti i mane na 28-metarskom igralištu.

''Mislim da svakom aspektu igre treba da posvetim pažnju i da naporno radim na poboljšanju svojih vještina. Svakako najviše treba da se fokusiram na napredak u odbrambenim zadacim i igri bez lopte, jer smatram da su mi prodornost, šut i pregled igre jače strane. Košarkaški idol mi je Rasel Vestbruk, njegova igra je jedinstvena, obožavam da ga gledam'' - kaže Petar.

Još uvijek 13-godišnji dječak, osim što je košarkaš sa potencijalom, odličan je đak, koji kaže da nema problem da uskladi školske i sportske obaveze:

''Smatram da je obrazovanje veoma bitan dio sazrijevanja i ne zapostavljam školu zbog košarke. Zahvaljujući profesorima koji imaju dosta razumijevanja, uspijevam da postignem dobre rezultate na oba polja.''

Petar kaže da činjenica da mu je otac ujedno i trener, ima svoje prednosti, ali i mane.

''Velika je stvar kada u porodici imate nekog ko vam pomaže da napravite prve košarkaške korake i koji je konstantno tu da vam ukazuje na greške i pomaže da ih korigujete. Međutim, mnogi misle da sam pošteđen i privilegovan u određenim situacija, što apsolutno nije tačno. Moj otac ima velika očekivanja i traži dosta od mene. Zna sve moje kvalitete i mane i želi da sto više napredujem'' - tvrdi 180cm visoki plej.

Za kraj intervjua zamolili smo Petra da nam saopšti svoje ambicije i oda svoj najveći košarkaški san.

''Na spisku želja mi je da zaigram za reprezentaciju Crne Gore, jer smatram da je velika čast braniti boje svoje zemlje i nadam se da ću dobiti priliku da obučem dres sa nacionalnim grbom. Sanjam da postanem igrač Budućnosti i nekog velikog evropskog kluba, kao što je Real Madrid'' - poentirao je Petar.