Ni daljina, ni snijeg ne mogu zaustaviti Relju, dječaka koji želi da osvoji svijet!

Napisao:  Pročitano 3027 puta utorak, 27 mart 2018 12:12

Vele da ljubav prevazilazi sve prepreke, a najjaču, najčistiju, iskonsku emociju osjećaju djeca. Ona kada vole, vole svim svojim bićem.

Košarka je nešto što voli Relja Rajković, dječak koji je na ovaj svijet došao zajedno sa 2008. godinom. Ovaj 10-godišnjak živi u Budvi, a trenira na Cetinju i četiri puta nedjeljno putuje u Prijestonicu, gdje trenira, upija savjete i kupi trikove od iskusnog košarkaškog radnika Veska Krivokapića.

Relja je dokaz istinitosti naše uvodne rečenice: za njega prepreke ne postoje kada je ''igra pod obručima'' u pitanju! Kiša, vjetar, ili pak snijeg koji je prošle sedmice paralisao Crnu Goru, stalna putovanja na relaciji Budva - Cetinje i nazad poslije treninga: Relja ne mari mnogo za to. On samo zgrabi narandžastu loptu, strpa je pod mišku i spuca tamo gdje odzvanjaju udari lopte o parket i žagor njegovih drugara koji dijele istu strast.

Reljin otac Mića Rajković je bivši košarkaš i trener, dugogodišnji prijatelj Veska Krivokapića, koji je procijenio da će njegov sin bolje uslove za rad imati na Cetinju, negoli na primorju, pa se tako dijete starobudvanske porodice obrelo podno Lovćena.

''Nije mi naporno da putujem iz Budve do Cetinja, jer je košarka moja budućnost'' - kao iz topa nam je odgovorio ovaj simpatični klinac, potvrdivši sve ovo što smo naveli u uvodu u intervju.

Relju, za kojeg nam kažu da je izuzetno vješt na košarkaškom igralištu, pitali smo zašto je odabrao baš ovaj sport.

''Tata mi je ukazao na važnost bavljenja sportom i približio mi košarku, koju sam sa 6 godina počeo da treniram kod trenera Veska u Lovćenu. On me uči košarkaškim elementima, ali i da budem koncentrisan i da steknem radne navike'' - odgovara Relja i dodaje da mu je idol njegov otac, ali i jedno ime koje je teško čuti od mlađih generacija, koje se ugledaju na Lebrona, Karija, Irvinga...

''Majkl Džordan!'' - kazao je ovaj dječak ime najvećeg ikada, kojeg je gledao samo na CD-ovima i kasetama.

Relja koji nastupa za mlađe pionire i pionire Lovćena ima jasne želje kada je košarka u pitanju:

''Želim da budem najbolji košarkaš svijeta!'' - uzviknuo je junak naše priče.

I ko zna, kada nešto žarko želiš i vrijedno radiš da to ostvariš - ništa nije nemoguće!