Aleksandar Bulatović: Između ovog sporta i mene rodila se ''ljubav na prvi koš''!

Napisao:  Pročitano 1393 puta utorak, 13 mart 2018 13:31

Prvi krug kadetske Superlige su kompletirali sa učinkom od 8 pobjeda i samo tri poraza, skinuli su prestižne skalpove poput Mornarovog i Sutjeskinog, istakli su se kao ozbiljni kandidati za F4 i definitivno se mogu smatrati hitom dosadašnjeg nadmetanja najboljih crnogorskih kadetskih ekipa.

U pitanju je klub All Star 2014, koji su osnovala poznata imena crnogorske košarke Vlado Šćepanović i Savo Đikanović, ekipa koju sa klupe znalački predvodi mladi trener Marko Kokotović, a na terenu momak koji je svojim izdanjima, odnosom i talentom zaslužio da bude tema ovog članka - Aleksandar Bulatović.

Lična karta:

Ime i prezime: Aleksandar Bulatović
Datum rođenja: 15.08.2002.
Visina: 186cm
Pozicija i klub: Plej, All Star 2014

Popularni Saša je prije samo četiri godine napravio prve korake u ovom sportu, a za to može da se zahvali (a možda jednog dana, ko zna, i crnogorska košarka ''lično'') svom starijem bratu.

''Želio sam da se bavim sportom, a u početku me najviše privlačio fudbal, pa sam počeo da ga treniram, ali sam se ubrzo prebacio na košarku, slijedeći svog starijeg brata. U ''igri pod obučima'' sam odmah pronašao sebe, to je bila ''ljubav na prvi koš'' - počeo je 14-godišnji plejmejker razgovor sa nama.

Aleksandar je košarku počeo da trenira u podgoričkoj Slaviji, a prošlog ljeta je, kao pozajmljen igrač (i dalje nastupa za juniorski tim Slavije) postao član All Stara.

''U mom matičnom klubu Slaviji treneri Saša Veković i Miki Vico su me naučili osnovama košarke i dali mi sansu da pokažem svoj talenat, vjerući u mene. Ove godine sam odlučio da dalji razvoj nastavim u All Star-u, pod budnim okom trenera Marka Kokotovića, Sava Đikanovića i Vladimira Vukovića, sa kojima, uz svakodnevan veliki rad, konstantno stičem nova znanja'' - kaže Saša.

Aktuelan je trend je da veliki broj mladih košarkaša prerano napušta našu zemlju i karijeru gradi u inostranstvu, ali je Saša primjer igrača kojem je ''svoja bašta zelenija od komšijine''.

''U tri navrata sam odlazio u Italiju, ali jednostavno nisam bio zadovoljan onim što sam vidio. Moje ambicije se nisu poklopile sa ambicijama tamošnjih klubova i odlučio da se vratim u Podgoricu, gdje imam mnogo bolje uslove za rad i mislim da sam napravio dobar potez'' - stoji iza svojih odluka ovaj harizmatični momak.

Kadetska ekipa All Stara nakon 11 kola Superlige drži treće mjesto na tabeli i jedan je od kandidata za završni turnir. Aleksandar smatra da su izvrsne partije njega i njegovih saigrača plod 'izvanredne ''hemije'' u ekipi.

''Imam sjajnu ekipu u kojoj vlada fenomenalna atmosfera, što uz mnogo rada i truda na treninzima za posljedicu ima odlične rezultate u prvenstvu. Zato sa razlogom i bez lažne skromnosti mogu izjavim da svi u klubu priželjkujemo finalni turnir!''

Sjajna izdanja Saše Bulatovića nisu ostala nezapažena ni u KSCG-u, iz kojeg je na njegovu adresu stigao poziv za probne treninge kadetske reprezentacije koju predvodi Slobodan Savović i prijateljske duele sa Bosnom i Hercegovinom.

''Nema veće časti od predstavljanja svoje zemlje, pa o kakvom god takmičenju bila riječ. Poziv koji sam nedavno dobio je velika satisfakcija i nagrada za moj rad i posvećenost. Naravno, i dalje ću naporno trenirati sa željom da ponovo budem dio nacionalnog tima, pred kojim je veliki zadatak da pokuša da ponovi nevjerovatne rezultate koje je postigla prethodna generacija''.

Dobar u igri 1na1, izvrstan šuter, odličan u defanzivnim zadacima, Aleksandar ima velike ambicije. To je evidentno i po njegovom ''košarkaškom snu'', koji je za kraj intevjua podijelio sa nama:

''Svako ko se bavi sportom treba da teži maksimumu i da pred sebe postavlja visoke ciljeve. Zato je moj san da postanem jedan od najboljih evropskih igrača i da predstavljam svoju zemlju u najboljem svijetlu, gdje god za to dobijem priliku'' - sa neočekivanom zrelošću za svoj uzrast zaključuje talentovani košarkaš.