Robert Bulatović, novi proizvod kolašinske fabrike bisera

Napisao:  Pročitano 1131 puta ponedeljak, 04 decembar 2017 12:18

''Istorija je učiteljica života'' i uči nas da, kada je crnogorska košarka u pitanju, nikako ne smijemo zaboraviti da je jedan od najvećih alhemičara na našim prostorima kolašinski KK Gorštak, koji u svojoj fabrici pretvara talenat u bisere.

Iako u veoma skromnim uslovima, sa sve manjim brojem djece u svojim selekcijama zbog odliva stanovništva sa sjevera, Gorštak ne prestaje da radi i punom parom proizvodi igrače koji će igrati ili već igraju u crvenom dresu crnogorske reprezentacije.

Ljestvicu koju su nekada visoko postavili Šćepanović, Bogavac, Rakočević i družina, danas se trude da dostignu ili preskoče srebrni evropski kadet Viktor Vujisić i novi član A selekcije državnog tima Marko Simonović, a jedan od momaka koji dolaze i koji će pokušati da krenu njihovim stopama zove se Robert Bulatović

Momak, koji pod budnim okom trenera Miroslava Jankovića stasava u kolašinskom klubu, igra na mjestu plejmejkera. Iako je primarni zadatak koji diktira njegova pozicija razigravanje saigrača, ovaj 13-godišnak ne bježi od snažne, agresivne odbrane, dok je u meču pionirskog šampionata protiv Durmitora ubacio 38 poena, dokazavši da mu ni probacivanje lopte kroz obruč nije strano.

''Košarkom sam počeo da se bavim jer je to najprepoznatljiviji sport u gradu u kojem živim. San mi je da jednog dana zaigram za reprezentaciju Crne Gore, poput mojih poznatih sugrađana'' - kazao nam je talentovani izdanak škole košarke Gorštaka, kojem se smiješi blistava budućnost.

SUPERLIGA

 

2. kolo

Budućnost - Lovćen 93:67
Ulcinj - Mornar 82:90
Sutjeska - Teodo 75:61

Tabela:

1. Budućnost 2 2:0 4
2. Mornar 2 2:0 4
3. Sutjeska 2 1:1 3
4. Lovćen 2 1:1 3
5. Ulcinj 2 0:2 2
6. Teodo 2 0:2 2

Parovi 3. kola:

Lovćen  – Sutjeska
Mornar – Budućnost VOLI
Teodo – Ulcinj