Miloš Pavićević - Iza novskog trenera uspješna sezona u Rusiji

Napisao:  Pročitano 2316 puta četvrtak, 15 jun 2017 08:43

Košarkaški trener ruskog Spartaka Miloš Pavićević, rođeni Novljanin, preko košarkaškog kluba Crvena Zvezda, gdje je radio u mlađim kategorijama, i niza ruskih klubova, došao je do mjesta prvog trenera u ekipi iz Vladivostoka.

''Prethodne četiri godine radio sam u Rusiji, najprije u Prvoj a kasnije i u VTB ligi. Dobio sam poziv iz Vladivostoka da budem prvi trener i prihvatio sam. Nisam se pokajao. Iza mene je dobra sezona u Prvoj ruskoj ligi, u kojoj smo igrali polufinale. Izgubili smo u od kasnijeg ruskog šampiona, rezultatom u seriji 3-1. Pružili smo maksimum, ali to nije bilo dovoljno za finale. Bilo je to divno iskustvo za mene.'' - kazao je Pavićević gostujući na ''Radio Herceg Novom''.

Nakon uspješne sezone Miloš je potpisao novi jednogodišnji ugovor sa ekipom iz Vladivostoka, do koga se iz Moskve putuje osam do devet sati avionom.

''U klubu su jako zadovoljni sezonom i ponudili su mi novi ugovor. To je liga izjedanačenih ekipa. Imamo dobre uslove za rad i nadamo se da ćemo i u narednim sezonama napredovati'' - rekao je Pavićević i dodao da mu putovanja ne prestavljaju problem, iako mnogo vremena provode u avionu.

''Ove sezone liga je brojala 13 ekipa. Nakon prvog dijela, osam ekipa ulazi u play off. Mišljenja sam da je potrebno povećati broj ekipa da bi igrači bolje napredovali. Podmladak u klubu je dobar, sa njima rade ruski treneri, koji odlično odrađuju posao. Nadam se da ćemo naredne sezone otići stepenicu dalje, i igrati finale. Nakon dobrih rezultata ove sezone povećan je budžet, u planu je dovođenje dva strana igrača, koji će dati doprinos plasmanu u finale.''

Miloš Pavićević je na odmoru u Herceg Novom, gdje će boraviti naredna dva mjeseca.

''Početak priprema planiran je za 10. avgust, krećemo iz Vladivostoka, a onda idemo na pripreme i turneju po Kini i Južnoj Koreji. To su stare baze, gdje ćemo odigrati i niz prijateljskih utakmica. Početak sezone na programu je krajem septembra, kada kreću obaveze u Kupu Rusije'' - zaključuje Pavićević.

tekst: Radio Herceg Novi

photo: vl.ru