Đorđije Šljivančanin: Imam tri pasoša, ali se nadam pozivu Crne Gore

Napisao:  Pročitano 1822 puta petak, 14 septembar 2018 14:55

Interesantna priča stiže nam iz Amerike o momku porijeklom sa Žabljaka, podno Durmitora, Đorđiju Šljivančaninu.

209cm visoki centar, rođen 1997. godine, igrački je stasavao u beogradskom Mega Leksu, gdje u svojoj prvoj godini u juniorskoj selekciji bio saigrač dvije godine starijim Radu Zagorcu i Nikoli Jokiću.

''Nakon dvije godine sa njima postao sam nosilac i kapiten juniorskog tima Mega Leksa. Na kraju sezone bio sam na treninzima reprezentacije Srbije, gdje sam povrijedio koljeno i riješio sam da se oporavim u američkom gradu Brendentonu, na IMG Akademiji na Floridi, koja je možda najelitinja sportska škola u Americi. Vratio sam se u formu, završio posljednju godinju srednje škole, a zatim otišao na probu u CSKA Moskvu.''

Međutim, Šljivančanin se u Moskvi nije dugo zadržao, već je odlučio da prihvati poziv iz Amerike.

''Prije nego sam potpisao za CSKA, u kojem bih igrao za drugi tim, i eventualno povremeno dobijao šansu u prvom, dobio sam poziv da pođem na ''official visit'' UNLV-u (University of Nevada Las Vegas). Tamo mi se svidjelo bukvalno sve: uslovi za rad, treninzi, stručni štab...'' - prepričava na 21-godišnji košarkaš.

''Prve sezone na UNLV-u nisam imao mnogo prostora za igru, ali je već u drugoj trebalo da imam znatno veću minutažu. Nažalost, pretrpio sam novu povredu, ovog puta sam pokidao kvadriceps...'' - jada nam se sin bivšeg poznatog košarkaša rođenog u Nikšiću, Slobodana Šljivanačnina i Elvire Paponove, i nastavlja:

''Na kraju moje druge koledž sezone dobio sam poziv da nastupim za A selekciju Ukrajine, čije državljanstvo imam jer mi je majka iz te zemlje i za čije sam mlađe selekcije nastupao. Međutim, morao sam da odbijem Ukrajince jer su sa UNLV-a insistirali da ljeto provedem u Americi i treniram, kako bih konačno ove sezone ima veliki uticaj na igru ekipe.''

Đorđije pored ukrajinskog ima i sprski i crnogorski pasoš, a ne krije želju da uskoro obuče ''crveni'' dres našeg nacionalnog tima:

''Noćne more sa povredama su napokon prošlost, vratio sam se u formu i nadam se da ću ove sezone pokazati sav svoj potencijal. Ako sve bude kako treba, nadam se da će stići i poziv crnogorske reprezentacije'' - zaključio je Šljivančanin.

Video

No video? Get the DivX browser plug-in for Windows or Mac