Đorđe Otašević u ''West Reserve Academy-ju'': Košarka je važna, ali je važna i škola

Napisao:  Pročitano 1509 puta nedelja, 12 avgust 2018 11:49

Mladi Nikšićanin Đorđe Otašević odlučio je da svoje košarkaško i akademsko usavršavanje nastavi u 'prep' školi ''West Reserve Academy'' iz grada Hadsona u američkoj državi Ohajo.

19-godišnjem krilnom košarkašu će američko iskustvo biti prvo van svog rodnog grada, u kojem je napravio svoje prve košarkaške korake.

''Bila je 2009., imao sam 10 godina, kada sam pošao na svoj prvi košarkaški trening u KK Anagastum. Ljubav prema ''igri pod obručima'' prenesena mi je porodičnom linijom, jer je i moj otac Goran svojevremeno bio košarkaš'' - kazao nam je na početku razgovora 202cm visoki košarkaš.

Đorđe je iz Anagastuma prešao u redove Sutjeske, gdje je prije dvije sezone sa juniorskom ekipom napravio autentičan podvig.

''Juniorsko prvenstvo koje smo prije dvije sezone osvojili savladavši u finalu u našem gradu ekipu Budućnosti je sigurno najeveći uspjeh koji sam postigao u dosadašnjoj karijeri'', sa ponosom ističe mladi košarkaš.

Otašević je nakon još jedne sezone u ''plavo-bijelom'' dresu nikšićkog kluba odlučio da se otisne preko okeana, gdje će imati najbolje uslove da uskladi sportske i školske obaveze, koje mu nikada nisu u drugom planu.

''Igrajući košarku, nikada nisam želio da zapostavim školu smatrajući je jednako važnom za moj lični razvoj, i samim tim moj put u Ameriku se donekle sam nametnuo. Proslog ljeta sam u SAD-u bio na prestižnim ljetnjim turnirima koji su mi pomogli da sagledam širu sliku koju donosi školovanje u Americi. Ove godine sam donio konačnu odluku i postao sam učenik ''Western Reserve Academy'', jedne od najboljih akademskih ustanova u Americi'' - svjestan je Đorđe važnosti kvalitetnog obrazovanja i alternative sportskoj karijeri.

Otašević se polako privikava na novu sredinu i nada da će se u bliskoj budućnosti nametnuti nekom od prestižnih koledža.

''Još uvijek sam u procesu adaptacije u životnom i košarkaškom smislu. Cilj mi je da dogodine privučem pažnju nekog od koledža čije košarkaške ekipe nastupaju u NCAA D1. Želio bih da se zahvalim prvo svojoj porodici, a potom i ljudima koji brinu o mojoj karijeri, Milanu Drecunu i poznatom treneru Miodragu Baletiću, zahvaljujući kojima sam na pravom putu'' - poentirao je talentovani Nikšićanin.