(Video) Muminove ''back-to-back'' partije karijere!

Napisao:  Pročitano 1519 puta ponedeljak, 11 decembar 2017 13:12

Crnogorski košarkaš Đorđije Mumin dugo će pamtiti prve dvije decembarske utakmice košarkaške ekipe svog koledža ''University of Central Florida''!

23-godišnji bek je tokom prve tri godine studija tek povremeno dobijao šansu da kroči na parket, ali se sve promijenilo u ''senior year-u'', u kojem se jedan od rijetkih košarkaša sa Žabljaka izborio za bitnu rolu u rotaciji UCF-a.

Momak koji je prije posljednja dva meča u cijeloj svojoj koledž karijeri postigao 50 poena, u ''back-to-back'' (uzastopnim) pobjedama svoje ekipe je postigao 23 pogotka, šutiravši 7/11 za 3 poena!

Đole je dobijeno povjerenje i 28 minuta na meču protiv Alabame iskoristio da napravi rekord karijere od 11 poena (4/5 iz igre, 3/4 za 3), doprinijevši tako tijesnoj pobjedi UCF-a (pogledajte na klipu u prilogu).

To je Muminu unijelo veliko samopouzdanje, koje je samo nekoliko dana kasnije bilo evidentno u narednom meču NCAA lige protiv ''Southern University-ja'', kada je popravio pređašnji rekord, ubacivši 12 poena, sve iza linije za tri poena - 4/7!

UCF nakon 9 odigranih utakmica ove sezone ima skor od 6 pobjeda i tri poraza, sva tri uzastopna prije Muminove ''eksplozije''!

photo: UCF Facebook page

Video