Bojan Dubljević: Kadeti su impresionirali, sada je red na nas

Napisao:  Pročitano 1409 puta utorak, 22 avgust 2017 16:10

Članovi seniorske reprezentacije Crne Gore zdušno su sa tribina ''Morače'' bodrili svoje zemljake iz kadetske selekcije na utakmicama 1/8 finala Evropskog prvenstva protiv Italije i 1/4 finalu protiv Litvanije, a njihova podrška putem društvenih mreža i drugih medija (pogledaj u prilogu) nije izostala ni kada su otputovali na turnir u Tuluz.

Kapiten našeg seniorskog nacionalnog tima Bojan Dubljević kazao je u intervjuu za sajt fiba.com da su ga kadeti impresionirali:

''Uložili su ogroman napor i veoma sam ponosan na njih. Osvojenom srebrnom medaljom su ispisali istoriju, a crnogorski narod koji ih je podržao i pogurao, znao je to da cijeni. Mi smo mala zemlja, ali uvijek spremna da bude dobar primjer, da se beskompromisno bori i svoj narod učini ponosnim. Kadeti su dali sve od sebe i napravili uspjeh koji se nikada neće zaboraviti'' - kazao je MVP prošlogodišnjeg finala ACB lige i šampion sa ekipom Valensije i nastavio:

''Sada je, međutim, red na nas da u Rumuniji i Istanbulu pružimo maksimum i da svojim zemljacima priuštimo lijepe sportske trenutke''.

205cm visoki Nikšićanin smatra da naša reprezentacija ima dobre šanse da u konkurenciji Španije, Hrvatske, Češke, Mađarske i Rumunije u rumunskom Klužu izbori prolaz u nokaut fazu u Istanbulu:

''Naša grupa je teška, ali nije najkomplikovanija na turniru i smatram da ima prostora da izborimo eliminacionu fazu, naravno ukoliko budemo odigrali na našem najvišem nivou. Španija, Hrvatska i Češka imaju više iskustva od nas, ali mi smo u stanju da se nadigravamo sa svima. Neće biti lako i ne spadamo u krug favorita na Eurobasketu, ali ćemo sigurno dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Crna Gora ima sve što je potrebno da bude jedno od iznenađenja turnira'' - izjavio je popularni Dubi.

Dubljević se osvrnuo i na nedavno završenu sezonu u Španiji, koju je opisao kao ''nevjerovatnu'', a kazao je i da mu ne smeta što je u pripremnim utakmicama nacionalnog tima uglavnom ulazio sa klupe:

''Ne smeta mi što ne počinjem u startnoj petorci. Najvažniji je tim, ja sam njegov dio i na meni je da dam svoj doprinos, igram jaku odbranu, hvatam lopte pod obručima i pomognem saigračima da igramo dobru košarku. Nisam sebičan igrač, moj cilj je da pomognem svojoj reprezentaciji da postane velika, sada i u budućnosti'' - rekao je stameni centar, koji se na kraju intervjua ponovo osvrnuo na uspjeh kadeta:

''Treba da se ugledamo na kadete. Oni su redom pobjeđivali neke od najjačih timova Evrope u svom uzrastu: Španiju, Italiju, Litvaniju i Srbiju. To je fantastičan niz. To što su igrali u Podgorici nije nužno bila prednost, domaći teren nosi ogroman pritisak, koji može da bude remeteći faktor za igrače. Ali ovi momci su pritisak pretvorili u dodatnu energiju na parketu. Rezultati pričaju za njih. Pobijediti jednu takvu ekipu je odlično, pobijediti dvije sjajno, ali četiri TOP ekipe u jednoj nedjelji je nevjerovatno ostvarenje'' - zaključio je jedan od naših najboljih košarkaša.

photo: fiba.com

Video