Popović: Samo malo napuknuće kosti, biću spreman za reprezentaciju

Napisao:  Pročitano 2233 puta četvrtak, 11 maj 2017 14:36

Crnogorski selektor Bogdan Tanjević nedavno je, prilikom žrijeba grupa za kvalifikacije za Svjetski kup 2019. godine, izrazio zabrinutost zdravstvenim biltenom i skromnom minutažom naših bekova u svojim klubovima, u projekciji predstojećeg Eurobasketa.

Jedan od košarkaša čije aktuelno fizičko stanje brine Bošu je mladi bek Budućnosti Petar Popović, koji je u petom meču finala domaćeg šampionata protiv Mornara povrijedio nogu.

Ipak, sjajni Cetinjanin za CDM kaže da nema razloga za zabrinutost:

''Samo malo napuknuće kosti. Nije mi bilo svejedno kada sam, nakon osvajanja titule, čuo da moram u gips. Tek tada sam postao svjestan da sam mogao da pogoršam problem. Srećom, ostalo je samo na malom napuknuću kosti. Finale je bilo zahtijevno, rival izuzetan, ali nije bilo teško jer smo navikli da nas sitnice muče. Morali smo izgurati do kraja. Povezao sam dvije godine u konstantnom ritmu mečeva i rada, prošlog ljeta bio bez pauze u treningu. Vjerovatno je i sve to razlog zamora organizma. Plan oporavka je takav da mogu biti optimista. Ako bude sve išlo kako treba, a nadam se da hoće, biću spreman za reprezentaciju. Iskreno, jedva čekam da počnu pripreme, prošle godine rad sa selekcijom mi je mnogo značio. Jedva čekam da ponovo budem na terenu.''

20-godišnji košarkaš je za CDM prokomentarisao osvajanje svoje prve titule u karijeri i izrazio zadovoljstvo ličnim doprinosom tokom sezone:

“Titula je stigla u teških pet finalnih duela sa nikad boljim i motivisanijim Mornarom. Za nas je slađa jer smo izdržali uprkos problemima i povredama. Nevjerovatno je iskustvo, nosi posebnu draž za nas mlađe igrače. Dobili smo priliku u završnici prvenstva, imali važnu ulogu i zato nam je ova titula posebno bitna. Zadovoljan sam sezonom. Sveukupno prvi dio sam igrao dosta dobro, osjećao sam se odlično. U drugom dijelu sezone sam malo pao sa formom, ali sveukupno utisak je odličan. Dolazak u Podgoricu bila je prava odluka.''

Mladi bek ima jasne ambicije kada je naredna sezona u pitanju.

“Teško je govoriti o timskim ambicijama dok se tim ne sklopi, ali imam jasne ciljeve kada su moje partije u pitanju. Prije svega želim da kvalitetnim treningom napredujem tokom ljeta. Naravno, na prvom mjestu uvijek je timska igra”, poručio je Popović.