Vujošević: Radonjić je pametan i radan trener, zna da nametne disciplinu igračima

Napisao:  Pročitano 1790 puta petak, 10 februar 2017 11:32

Bivši trener Partizana i selektor Crne Gore, aktuelni strateg francuskog Limoža, Duško Vujošević, govorio je u intervjuu za Sport Network o trenerima Crvene zvezde i Partizana.

Vujošević je bez ''dlake na jeziku'' kazao šta misli o svom nekadašnjem pomoćniku u Partizanu, sadašnjem prvom treneru ''crno-bijelih'' Aleksandru Džikiću:

''On je pismen trener. Dovoljno dobro radi na svom marketingu i nije mu potrebna reklama mimo toga. Dugo je radio sa mnom. Zamjeram mu neke stvari. U vrijeme moje političke smjene i on se kao neka vrsta lešinara motao oko svega toga, ali diskretnije od mnogih drugih. Potom je jednog od pomoćnika Petra Božića koje je zatekao, Tadića, smijenio uz riječi 'na leđima ti piše Duško Vujošević'. Nijednom mi se nije javio. Možda njegov koncept nije stavralački u smislu razvoja mladih igrača, ali je dobar trener, napravio je pomak u smislu rezultata sa Partizanom. Nije mu lako, ne želim da mu otežavam na bilo koji način, ali ni da mu pomažem“.

 

Međutim, o treneru Dejanu Radonjiću ima samo riječi hvale.

“Radonjić mi je bio asistent u reprezentaciji Crne Gore, a poslije toga je bio moj izbor, uz Danila Mitrovića, za selektora Crne Gore. On je posvećen košarci, pametan, radan, zna da nametne red i disciplinu igračima. Radi u jednom uređenom sistemu u kojem takođe nije lako raditi i on dobro balanasira u složenoj situaciji. U Crvenoj zvezdi pokazuje da je dobar trener, ali lakše je raditi sa našim igračima, makar i u Crvenoj zvezdi. Zvezda nema nijednog igrača koji ne igra odbranu, u odbrani nema rotacije, a imaju i tri specijalca koji sa određenim kriterijumom suđenja mogu da drže najboljeg igrača u Evropi. Imaju i lakše takmičenje u odnosu na tursko ili špansko. Mislim da su jako blizu plasmana među osam i da je ključna utakmica za to protiv Galatasaraja u Beogradu. Dalje zavisi i od protivnika u četvrtfinalu, jer je teže plasirati se na Fajnal for, nego tamo igrati polufinale i finale. Nisu favoriti, ali imaju veliku šansu. A, moramo da kažemo da je uspjeh i ovo što su do sada uradili, igrajući u ovom sistemu takmičenja ovako kvalitetno. Nerealno je da se to ponavlja svaka dva dana. Nisu oni vanzemaljci, sada ih je Partizan ogrebao... Ali, mislim da će ući u osam i da su to zaslužili" - kazao je Vujošević.

photo: sportexpress.rs