Bojan Tomašević: Ne mogu dočekati da se opet okupimo i zaigramo zajedno!

Napisao:  Pročitano 1295 puta utorak, 15 maj 2018 13:36

Kruže priče da će Tomaševići morati da prošire porodičnu kuću u Nikšiću, kako bi u nju uspjeli da smjeste sve klupske i individualne medalje i pehare koje Bojan, u saradnji sa svojim starijim bratom Dragom, osvaja kao na traci!

U svakoj šali pola istine: Drago je prije par dana kući donio bronzu osvojenu sa juniorima Mornara na završnom turniru prvenstva Crne Gore, dok je Bojan, nakon istorijskog prošlogodišnjeg srebra sa kadetskom selekcijom naše zemlje (na tom turniru izabran u idealnu petorku), objedinio titulu kadetskog i juniorskog prvaka Srbije u dresu Zvezde i zauzeo drugo mjesto u juniorskoj ABA ligi. Zaista impresivno! Stoga i nije šala da je Tomaševićima neophodna nova, veća riznica, jer Bojan nema namjeru da se zaustavi!

''Sjajan je osjećaj biti prvak Srbije u kadetskom i juniorskom uzrastu'', počeo je razgovor sa nama momak koji je na obje titule stavio lični pečat, ''Dva nevjerovatna finala, svako priča za sebe. U juniorskoj ligi smo se za naslov prvaka borili kao najmlađa ekipa i uspjeli da u finalu nakon žestoke bitke savladamo Megu. U tom susretu smo se istakli Paunović i ja, ali je naša snaga tokom cijele godine bila u zajedništvu i sjajnoj grupi, čvrstom karakteru i disciplinovanoj igri na obje strane terena'' - kazao nam je momak koji će za mjesec dana navršiti 17 godina.

202cm visoki košarkaš bio je jedan od glavnih aktera u osvajanju srebrne medalje crnogorske U16 reprezentacije prošle godine u Podgorici. Njegova trojka za pobjedu u grupi protiv Španaca trasirala je put ''crvenim'' herojima i dala im samopouzdanje i energiju, koju su demonstrirali u kasnijim mečevima.

Izdanak nikšićkog KK Montenegra će narednih dana ciljati titulu juniorskog prvaka Evrolige, na završnom turniru koji se održava paralelno sa seniorskim, od 17. do 20. maja u Beogradu, potom će nekoliko dana na zaslužen odmor, a onda slijede pripreme za Svjetsko prvenstvo u Argentini, od 30. juna do 8. jula i pokušaj novog čudesnog podviga.

''Ne mogu dočekati da se opet okupimo i zaigramo zajedno!'' - uskliknuo je Bojan na pitanje o reprezentaciji i Argentini, ''Očekujem da se u Južnoj Americi pokažemo u što boljem svijetlu. Ma, ne sumnjam da ćemo to uraditi, bićemo potpuno spremni za taj izazov!''

Bojana smo za kraj pitali da koji su mu planovi u bliskoj budućnosti, da li se nada nekoj šansi u prvom timu Zvezde, možda čak i naredne sezone, a talentovani košarkaš nam je odgovorom pokazao da je sa obje noge čvrsto na zemlji:

''Prvi tim Zvezde. Mislim da je još rano za to. Moj cilj je da uspijem u seniorskoj košarci, svakodnevno naporno radim na tome i nadam se da će se trud koji sada ulažem jednog dana isplatiti'' - zaključio je mladi Nikšićanin.