Šeferd: Nigdje nisam igrao i niko me nije tražio, dok se nije pojavio Ulcinj

Napisao:  Pročitano 1541 puta subota, 24 februar 2018 13:43

Atipičan američki košarkaš, povučen, nesebičan, podređen timskom uspjehu - Kejsi Šeferd je osvojio srca košarkaških fanova u Ulcinju i Crnoj Gori, čijom ligom dominira, vratio Ulcinj na sami vrh tabele, a samim tim i publiku u salu u gradu gdje je košarka ponovo jedna od najraspredanijih tema.

Naravno, čovjek koji je najzaslužniji za dovođenje sjajnog beka je Darko Vujačić, bivši košarkaš, koji je ''iz treće'' krenuo u trenersku avanturu i, nakon uspješne epizode u Vlazniji, u Ulcinju stvorio ozbiljnu i neugodnu ekipu od koje se pribojavaju i klubovi sa mnogo jačim imenima i budžetima. Popularni Vuja je sate i dane provodio gledajući snimke koledž utakmica i pažljivo birajući igrača koji će se košarkaškim, ali i ljudskim kvalitetima, uklopiti u njegov sistem i doprinijeti razvoju ekipe Ulcinja i ulcinjske košarke.

Takav pedantan pristup donio je izvanredne rezultate: u najjužniji crnogorski grad stigao je Kejsi, za kojeg je Vujačić u nedavnom intervjuu za naš portal imao samo riječi hvale:

''Šeferd je veoma talentovan igrač, koji posjeduje sve karakteristike za uspjeh na mnogo većoj sceni. Veoma je brz, eksplozivan, odličan šuter. Tokom ljeta sam sa prijateljem Bobanom Ninićem pratio igrače sa američkih koledža, i u moru njih odabrao sam Kejsija, znajući odmah da sam napravio pravu stvar kada su igrački kvaliteti u pitanju, a kasnije sam ga upoznao i shvatio da je riječ i o sjonoj osobi, pravom lideru u svakom smislu. Sjajnim igrama je privukao veliku pažnju na sebe, sigurno će se brojne ekipe interesovati da ga angažuju, u klubu smo svjesni te činjenice. Međutim, ove sezone smo potpisali višegodišnje ugovore sa 4 igrača, među kojima je i Šeferd, jer ne želimo svake godine da mijenjamo kompletan roster. U takvim okolnostima je teško raditi i očekivati bilo kakav rezultat.''

Ulcinj je na 11 odigranih utakmica u ERSTE ligi iz 9 izašao kao pobjednik, a američki bek je čak 5 puta u 12. kola zaslužio epitet MVP-ja.

Njegove fenomenalne partije privukle su medijsku pažnju, a Sport Klub je juče objavio intervju u kojem je 23-godišnji momak iz Hjustona obrazložio svoju odluku da profesionalnu karijeru gradi u Crnoj Gori.

''Do saradnje je došlo lako. Nisam nigdje igrao. Na stolu nisam imao nikakvu ponudu. Onda se pojavila mogućnost da dođem u Crnu Goru i obučem dres Ulcinja. Malo sam se raspitao, malo upoznao sa Crnom Gorom i Ulcinjom, popričao sa trenerom o ambicijama i mojoj ulozi u timu i odlučio da spakujem kofere“ - tek tako se Kejsi obreo u našoj zemlji.

''Timski sam igrač i rezultat kolektiva mi je ispred ličnog učinka. Sve ću uraditi što je potrebno da tim pobijedi. Ako treba da poentiram šutiraću, ako treba da asistiram tu sam, ako treba da skočim ponovo sam tu. Ako treba da se pobijem za pobedu tima, ni to nije problem“ - kazao je Šeferd ono u šta smo se u više navrata uvjerili gledajući ga u dresu Ulcinja.

Ulcinjani blistaju u ERSTE ligi, a plasman na završni turnir Kupa promakao im je tek u uzbudljivoj završnici meča protiv ABA 2 ligaša, cetinjskog Lovćena:

''Jako loše sam se osjećao poslije te utakmice. Ne volim da gubim i nikome ne priznajem da je bolji dok me u to ne ubijedi na parketu. Za nekoliko mjeseci koliko sam u Crnoj Gori vidio sam da su Budućnost i Mornar favoriti broj jedan za osvajanje titule. Međutim, oba tima će morati na parketu da nas ubijede da su bolji od nas. To neće biti lako, uvjeren sam u to“, naglasio je Šeferd koji je rekao da je oduševljen Ulcinjom i dobronamernim ljudima u tom gradu.

''Crna Gora me je oduševila prirodnim ljepotama. Pored toga moram da budem iskren, oduševljen sam hranom. Trenutno razmišljam samo o Ulcinju i uspjehu kluba. Volio bih da stignemo do prilike da se borimo za titulu. Navijači koji na svakom meču bez obzira na ime rivala dolaze u velikom broju zaslužuju takav spektakl. Šta će biti dalje? Po završetku sezone slijedi odmor, a onda ćemo da vidimo kako su i da li su moje dobre partije ostavile traga, da li su primijećene i da li će biti ponuda iz većih evropskih klubova. Ako ne, onda ću ostati u Ulcinju i neće mi biti mnogo krivo“, poručio je Šeferd u intervjuu za Sport Klub.