Kljajić najmlađi debitant u istoriji Gran Kanarije: Šutka, radost i posebna posveta

Napisao:  Pročitano 1809 puta petak, 08 decembar 2017 15:19

Gledam prije neki dan utakmicu španske ACB lige između Real Madrida i Gran Kanarije, i na klupi ''kanarinaca'' uočim dobro poznato lice, lice koje nam je proljetos donijelo toliko ponosa i radosti.

Ma nemoguće da sam dobro vidio, taj dečko jeste veliki talenat, ali ima samo 16 godina, prosto je nemoguće da konkuriše za mjesto u prvom timu ovako jake ekipe kao što je španski predstavnik u Eurokupu.

Naredni kadar klupe ekipe sa Kanarskih ostrva me je razuvjerio: to je stvarno on, biser naše košarke, srebrni kadet, Jovan Kljajić!

Nažalost, tog dana Jovan, ni pored ''komotne'' pobjede Madriđana, nije dobio šansu da debituje za A tim.

''Prva utakmica u kojoj sam bio u rosteru je bila protiv velikog Real Madrida. Kada sam čuo svoje ime u rosteru protiv takve ekipe bio sam presrećan! O Realu ne treba posebno trošiti riječi i vidjeti uživo i iz blizine jednu takvu ekipu protiv mojih saigrača je bilo nevjerovatno iskustvo!'' - kazao je Jovan za naš portal.

Prva klupa protiv Madrida, prvi minuti, tačnije sekunde, njih 44, samo par dana kasnije u Eurokupu protiv turskog Tofaša. A za te 44 sekunde asistencija u stilu prekaljenog asa, a potom i polaganje koje je preteklo završnu sirenu za prva dva poena od, vidjećete, mnogih na visokom nivou evropske košarke.

Jovan je sa svojih 16 godina i 98 dana postao namlađi debitant u istoriji Gran Kanarije. Znači i najmlađi strijelac i asistent. Jednostavno, ''The chosen one'', ODABRANI.

''Osjećaj je nevjerovatan! Prije tri nedelje kad sam počeo da treniram sa prvim timom bio sam veoma uzbuđen i nervozan, jer sam htio da se dokažem svima da mogu da igram sa njima. Prvih dana sam sam sebi stvorio veliki pritisak, ali kako su dani prolazili, sve je to prošlo, navikao sam se, a tim me prihvatio kao igrača i osobu. A debije je već nešto što nema šanse da ikada zaboravim! Imali smo odličnu utakmicu, držali smo razliku tokom cijelog meča. Momenat koji se desio 44 sekunde prije kraja, kada me je trener pozvao da uđem u igru, ostaće zauvijek urezan u mom sjećanju. Posle utakmice smo se svi okupili u krug da pozdravimo publiku, a Agilar me ubacio u sredinu i onda su počele takozvane šutke. Bio sam presrećan'' - sa osmjehom nam prenosi Jovan svoju ogromnu emociju.

Mama Vesna i brat Stefan, takođe košarkaš, sa ponosom dijele na društvenim mrežama Jovanove uspjehe. Ekstremno ponosan na Jovana bio bio i njegov tata Ratko, koji je prije dvije godine, prerano, napustio ovaj svijet.

''Šansa koju sam dobio je jedno od najvećih priznanja u mojoj dosadašnjoj karijeri i želim da ga posvetim mom ocu'' - uvijek je u Jovanovim mislima njegov životni uzor.

photo: Facebook CB Gran Canaria

Video