Godinama je bio standardni član crnogorskog nacionalnog tima, ali je dolaskom Bogdana Tanjevića na mjesto selektora pao u drugi plan. Iskusni stručnjak ga je uvrstio u tim za Igre malih zemalja 2015. godine, ali za njega nije bilo mjesta u rosteru reprezenacije u kvalifikacijama, a potom ni na Evropskom prvenstvu.
Marija Leković, rođena Baranka, predvodnica, generacije kadetkinja koja će po prvi put učestvovati na prvenstvu B divizije u Podgorici, u nedavno završenoj sezoni okitila se zlatnim medaljama u konkurenciji juniorki i kadetkinja, sa seniorskom ekipom Lovćena igrala je u finalu lige i kupa, dok je u Waba ligi do 17 godina stigla do istorijskog finala sa Cetinjankama. Marija je izdvojila vijeme da za naš portal odgovori na par pitanja o njenoj karijeri.
''Daleko od očiju, daleko od srca'' - da tako baš i ne mora da bude uvjerićete se kada zavrite čitanje intervjua sa Aleksandrom Drinčićem, momkom sa zanimljivom životnom i košarkaškom pričom.
Nikšićani Marko Ćalić i Radoje Vujošević možda nisu igrači poznati širokim narodnim masama, ali se radi o momcima koji su ostavili trag u istoriji crnogorske košarke.
Trenerski posao u Crnoj Gori, posebno u mlađim kategorijama, nije laka rabota. Svakodnevni treninzi u neuslovnim dvoranama, nerijetko 'vođenje bitaka' sa razmaženom djecom, trpljenje nekompetentnih, a preambicioznih roditelja, skromne mogućnosti za napredak u karijeri i rad u seniorskoj košarci, male zarade...
Strana 1 od 70