Crna Gora ima reprezentaciju koja može da bude jedno od najprijatnijih iznenađenja na Eurobasketu. Svakako da pripremni period nije mjerilo onoga što nas očekuje na šampionatu, jer jedno su prijateljske, a drugo utakmice takmičarskog karaktera, kazao je u razgovoru za Portal Analitika legenda crnogorske košarke, Vlado Šćepanović.
Interesantan smo odgovor dobili nakon finala Evropskog prvenstva za kadete od proslavljenog asa jugoslovenske i srpske košarke i legende najslavnije generacije Budućnosti - Igora Rakočevića.
Članovi seniorske reprezentacije Crne Gore zdušno su sa tribina ''Morače'' bodrili svoje zemljake iz kadetske selekcije na utakmicama 1/8 finala Evropskog prvenstva protiv Italije i 1/4 finalu protiv Litvanije, a njihova podrška putem društvenih mreža i drugih medija (pogledaj u prilogu) nije izostala ni kada su otputovali na turnir u Tuluz.
Selektor je generacije U18 koja je nedavno izorila opstanak u elitnom društvu i asistent Vensanu Koleu u Strazburu. Koleu koji je trenutno zaokupljen pripremama reprezentacije Francuske, pa je pripema tima u rukama Nebojše Bogavca.
Htio sam da napišem nešto nakon odgledanog finala kadetskog Evropskog prvenstva, ali nisam znao kako da počnem članak, kako da na pravi način prenesem utiske i snažna osjećanja.
Strana 1 od 65