Pavićević: Suvišno trošiti riječi o Tanjeviću, Srbiji veće šanse za finale

Napisao:  Pročitano 1705 puta petak, 15 septembar 2017 10:40

Aktivno je bilo ovog ljeta u Mornaru iz Bara. Đorđije Pavićević, trener vicešampiona Crne Gore je saopštio da mjesto prvog trenera prepušta bratu Mihailu, kako bi on mogao da se posveti organizacionim i finansijskim segmentima kluba iz Bara.

"Želimo trofej u Crnoj Gori, a borićemo se za oba. Želimo u polufinale ABA lige i želimo da kroz kvalifikacije izborimo mesto u FIBA Ligu šampiona. Napravićemo ekipu kadru da to ostvari“, rekao je Mihailo Pavićević.

Sa riječi se prešlo na djelo. Formirana je izuzetno kvalitetna ekipa. Barani su do sada odigrali devet kontrolnih utakmica, od čega su dobili osam i čini se da u dobroj formi čekaju Superkup ABA lige koji se igra u Baru od 20. do 23. septembra. Četvrtfinalni parovi su: Mornar – Partizan, Igokea – Mega, Cedevita – FMP (mijenja Crvenu zvezdu) i Cibona – Budućnost.

Ono što ne ide na ruku Baranima je činjenica da će odmah posle turnira krenuti put Rusije gde ih očekuje prvi meč u kvalifikacijama za pomenutu FIBA Ligu šampiona, protiv Saratova.

"Očekujem spektakl u Baru koji će u skladu sa dogovorom koji je postignut sa čelnicima ABA lige biti domaćin i naredne dvije godine. Superkup je sjajna prilika da se afirmiše Bar u turističkom smislu, da se napravi pravi košarkaški spektakl. Zasluge što je Bar ponovo postao košarkaški centar Crne Gore pripadaju Đorđiju koji je u pravom smislu te riječi alfa i omega kluba“, rekao je na početku razgovora za Sport klub trener Mornara Mihailo Pavićević.

"Srbija je za nijansu bliža finalu od Rusije. Ima nekoliko razloga zašto prednost dajem pulenima Aleksandra Đorđevića iako su na Evropsko prvenstvo stigli desetkovani. Prvo, odbrana je fenomenalna. Rudarskim radom igrači Srbije lome rivala. Vidjelo se to protiv Italije. Drugo, staro je pravilo da jednog rivala teško možeš da dobiješ dva puta na istom takmičenju. Treće, pozitvna hemija u timu Srbije se osjeća u vazduhu. Četvrto, Srbija zna kako se igraju i kako se dobijaju velike utakmice. Pročitao sam izjavu selektora Đorđevića koji je rekao da je ekipa spremna da se pobije za finale. Takav meč i očekujem”.

Epilog duela između Slovenije i Španije nije ga iznenadio.

"Slovenci igraju lijepo, moderno, atraktivno. Nisam iznenađen i čestitam im na velikom uspehu. Ono što me je zanimalo uoči ovog duela bilo je pitanje da li će Španci ući u meč bez garda. Da li će pristati na igru trči i šutiraj, po kojoj su poznati, ili će pokušati da se postave poziciono i iskoriste prednost koju imaju pod košem u vidu braće Gasol. Na kraju su htjeli i jedno i drugo, nisu uradili ništa. Ušli su u mašinu Slovenije koja ih je samljela”.

Crna Gora je povlačenjem Bogdana Tanjevića ostala bez selektora.

"Suvišno je trošiti riječi o njegovom liku i djelu. Mnogo je uradio za košarku u Crnoj Gori. Stabilizovao je stanje, doveo seniorsku selekciju do maksimuma u ovom trenutku, a zatim je kao što je i najavio odlučio da posao prepusti nekome mlađem, nekome ko ima više energije i snage. Mislim da i taj potez pokazuje svu veličinu Bogdana Tanjevića“, naglasio je Pavićević.

photo: jedro.bar

preuzeto sa: sportklub.rs