To se traži! Preporođeni Crnogorci razbili Mađare

Napisao:  Pročitano 1643 puta subota, 02 septembar 2017 14:05

Reprezentacija Crne Gore razbila je selekciju Mađarske (72:48) u drugom meču ovogodišnjeg Eurobasketa. "Crveni" su brzo zaboravili poraz od Španije i sjajnom igrom protiv Mađara uknjižili veoma važnu pobjedu.

Prva dionica protekla je u veoma lošoj igri sa obje strane, posle koje su naši i pored ne tako sjajne igre imali prednost.

Uvodni period obilovao je velikim brojem slobodnih bacanja i olako izgubljenih lopti.

Nakon njega rezultat na semaforu dvorane "Polivalenta" u Klužu pokazivao je 14:11 u korist naših.

Izabranici Bogdana Tanjevića trgli su se u drugoj četvrtini te su preko Todorovića, Đurišića i Ivanovića stekli  okruglih 10 poena plusa (27:17).

Razigrao se potom i Vučević, pa je naša selekcija pred veliki odmor sačuvala dvocifrenu razliku (39:29).

U našoj selekciji najefikasniji u prvom poluvremenu bio je Đurišić sa 9 poena, pratili su ga Vučević i Ivanović sa po 8 pogodaka.

Trojkama Dubljevića i Pavlićevića na startu drugog poluvremena, selektor Mađara, Stojan Ivković bio je primoran da zatraži tajm-aut (45:31).

Naši su održavali prednost, a sjajan momenat desio se sredinom treće dionice kada je Rajs probio i uposlio Dubljevića koji je potom asistirao Vučeviću za sigurne poene.

Odmah zatim, Tajris Rajs ubacio je trojku za velikih 16 poena prednosti (53:37).

Crnoj Gori je u tim trenucima sve polazilo za rukom, pa je Vranješ novom trojkom postavio konačnih 60:40 nakon tri dionice.

Napomenimo da je tokom treće četvrtine nakon nezgodnog doskoka nakon polaganja parket morao napustiti Amerikanac sa crnogorskim pasošem Tajris Rajs.

Crnogorci su odmah na startu posljednjeg perioda dodatno uvećali prednost koju su do kraja meča lako zadržali upisavši prvu pobjedu.

Na kraju konačan rezultat iznosio je 72:48.

Najefikasniji u našoj selekciji bili su Nikola Vučević i Bojan Dubljević sa po 13 poena, pratili su ih Ivanović sa 10, Đurišić sa 9 i Vranješ sa 8.

Kod Mađara, Vojvoda je ubacio 20, dvocifren je još bio Perl sa 13 pogodaka.

Photo by: Fiba.com

Statistika naših košarkaša: