Budućnost Bemax poražena i od Vašaša

Napisao:  Pročitano 232 puta petak, 28 septembar 2018 10:59

Košarkašice Budućnost Bemaxa poražene su od Vašaša (83:74) u  Budimpešti. Podgoričanke u posljednjoj provjeri uoči nove sezone (4.oktobra dočekuju šampiona Bosne i Hercegovine, ekipu Banovići) .

Vučice su odigrale dosta dobro u prva tri perioda, a onda je u posljednjoj četvrtini uslijedio pad. ,,Plave” su dugo bile u vođstvu, ali su u poklekle u prilično neizvjesnom i tvrdom finišu.

Vašaš je u  prva četiri minuta posljednje četvrtine napravio seriju 11:0 i odlijepio se na 75:65, čime je trasirao put ka trijumfu.

U ekipi iz Podgorice najefikasnija bila je Nikolina Džebo sa 16 poena, 14 je dodala Laurita Jurčiute (četiri trojke iz pet pokušaja), a dvocifrena je bila samo još Nikolina Babić (11), dok je Aneđelika  Mitrašinović ubacila devet, uz 10 asistencija.

Budućnost Bemax je utakmicom u Budimpešti završila seriju kontrolnih  mečeva. Podgoričanke su u Zemunu osvojile turnir ,,Vizura 2018”,  gdje su savladale Radivoj Korać, Vrbas i Šangaj, da bi u Mađarskoj  vezale tri poraza od Pečuja, Zalaegeršega i Vašaša).