Budućnost Bemaks dovela mladu Litvanku

Napisao:  Pročitano 264 puta subota, 28 jul 2018 11:45

Laurita Jurčiute naredne četiri godine nosiće dres Budućnost Bemaxa. Reprezentativka Litvanije, koja je nastupala za Kibirkstis, važi za jednu od boljih plejmejkerki Evrope u uzrastu do 20 godina, čime je jasno da je regionalni šampion našao idealno rješenje za upražnjeno mjesto ,,jedinice“.

Jurčiute je posljednje tri godine bila član seniorskog tima Kibirkstisa, a minule sezone odigrala ukupno 39 utakmica i u prosjeku postizala 13,5 poena, ali i imala prilično dobre procente šuta.

Igrala je za Litvaniju na B prvenstvu Evrope za igračice do 16 godina, Evropskom prvenstvu U16 i U18, a na posljed- njem šampionatu Evrope U20 na sedam utakmica imala prosjek 12,4 poena.

- Dolazak u Budućnost Bemax je veliki izazov. Prvi put odlazim van moje zemlje i drago mi je da ću imati priliku da karijeru nastavim u inostranstvu i to u zemlji koja ima dugu košarkašku tradiciju, kao i u klubu koji je prepoznat po brojnim uspjesima. Srećna sam što ću dobiti šansu da sarađujem sa trenerom Goranom Boškovićem. Drago mi je da dolazim u sredinu gdje ću imati najbolje uslove za napredak i razvoj. Nastojaću da dam sve od sebe da pomognem ostvarivanju ciljeva - istakla je Laurita Jurčiute, koja je sa šampionom WABA lige potpisala ugovor na četiri godine.

Izvor: Arena