Sestre Radinović prvi put zajedno sudile u Evropi!

Napisao:  Pročitano 1554 puta četvrtak, 17 decembar 2015 20:58

Do skoro su samo Suzana Vujičić i Karolina Radinović od crnogorskih ženskih sudija pravdu dijelile u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi, a ove sezone su im se pridružile Karolinina sestra Ivana,Tamara Srdanović i Nataša Orbović.

Karolina i Suzana već sedam godina na sjajan način dijele pravdu na mečevima jadranske i međunarodne regionalne lige, pa su se i zahvaljujući tome njihove mlađe koleginice probile, i sada naša zemlja sa pet ''žena u crnom'' drži rekord ovog takmičenja.

Sinoć su dvije sestre Radinović dobile priliku da prvi put zajedno sude na jednom evropskom meču (uz Pavla Šutulovića, sina poznatog crnogorskog sudije Zorana) - Ivana i Karolina su vodile računa da u utakmici 9. kola MŽKRL-a  u Skoplju između Badela i Medvešćaka poštuju pravila ove igre!

Medvešćak je pobijedio 54:71 i tim uspjehom izborio plasman u Superligu, a suđenje dvije Crnogorke je ocijenjeno najvišom ocjenom.

Crna Gora još uvijek nema ženske predstavnike na FIBA-inoj listi sudija, ali je jasno da je samo pitanje dana kada će se ta situacija promijeniti!