Finalni turnir Kupa Crne Gore za košarkašice, koji je u petak i subotu održan u Nikšiću, ovog puta bio je u potpunosti u znaku žena! Pored djevojaka koje su na terenu branile boje svojih ekipa, povjerenje da pravdu dijele na polufinalnim i finalnom susretu dobilo je šest crnogorskih sutkinja!
Košarkaški sudija Radomir Vojinović predstavljaće Crnu Goru na predstojećem Eurobasketu. Vojinović je najstariji aktivni crnogorski FIBA sudija (od 2003. godine je položio za Međunarodnog sudiju).
Udruženje košarkaskih sudija je za potrebe sudijske klinike, koja je prošle godine održana u Baru, i radi bolje prezentacije same organizacije, snimila Oficijalni video spot u kojem su sve uloge imale upravo crnogorske sudije.
Crnogorski arbitar Igor Dragojević biće glavni sudija večerašnjeg finala Evropskog šampionata malih država (FIBA EC for small countries) između Andore i Jermenija.
Internacionalni sudija, Podgoričanin Miloš Koljenšić, dobio je zadatak da dijeli pravdu u finalu Svjetskog prvenstva za igrače mlađe od 17 godina koje se održava u Španiji!Finale između Amerike i Turske na programu je sjutra od 21 sat u Saragosi, a na njemu će sa pištaljkom u ruci o regularnosti susreta brinuti, uz Igora Dragojevića, najbolji crnogorski arbitar. Koljenšić je na tekućem Mundobasketu do sada sudio na osam utakmica, između ostalog i u polufinalu meču između Turske i Španije. 36-godišnjeg sudiju ovog ljeta očekuje Evropsko kadetsko prvenstvo u Poljskoj kao i B prvenstvo Evrope za djevojke do 20. godina u Podgorici. Koljenšić je prošle…
Strana 1 od 3