U Baru se do 15. oktobra održava košarkaški sudijski kamp u organizaciji FIBA, KSCG i UKSCG. Kamp je okupiio 14 sudija, koji će ove godine djeliti pravdu u FIBA Ligi šampiona, a među njima su i dvojica crnogorskih arbitara Zdravko Rutešić i Radomir Vojinović.
Finalni turnir Kupa Crne Gore za košarkašice, koji je u petak i subotu održan u Nikšiću, ovog puta bio je u potpunosti u znaku žena! Pored djevojaka koje su na terenu branile boje svojih ekipa, povjerenje da pravdu dijele na polufinalnim i finalnom susretu dobilo je šest crnogorskih sutkinja!
Košarkaški sudija Radomir Vojinović predstavljaće Crnu Goru na predstojećem Eurobasketu. Vojinović je najstariji aktivni crnogorski FIBA sudija (od 2003. godine je položio za Međunarodnog sudiju).
Udruženje košarkaskih sudija je za potrebe sudijske klinike, koja je prošle godine održana u Baru, i radi bolje prezentacije same organizacije, snimila Oficijalni video spot u kojem su sve uloge imale upravo crnogorske sudije.
Crnogorski arbitar Igor Dragojević biće glavni sudija večerašnjeg finala Evropskog šampionata malih država (FIBA EC for small countries) između Andore i Jermenija.
Strana 1 od 3