Roberto Iniges ostaje selektor Crne Gore

Napisao:  Pročitano 583 puta petak, 15 septembar 2017 15:58

Roberto Iniges ostaje na klupi ženske reprezentacije Crne Gore. Dogovor sa čelnicima Saveza je postignut, a iskusni Španac će staviti paraf na četvorogodišnji ugovor.

Ova informacija će uskoro biti i zvanično potvrđena, a uskoro će biti završene i formalnosti oko potpisivanja novog ugovora, s obzirom da je stari važio do kraja Evropskog šampionata. Da su čelnici Košarkaškog saveza Crne Gore reagovali munjevito, jesu. Naime, jedan problem je rešen nepunih 24 sata nakon što je Bogdan Tanjević doneo odluku da posle tri godine vođenja muške seniorske reprezentacije podnese ostavku.

Košarkašice Crne Gore će u novembru početi kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo koje 2019. godine zajednički organizuju Srbija i Letonija, a završnica će se igrati u Beogradu. Ova vest će sigurno obradovati Jelenu Dubljević i njene saigraćice, koje su zajednički tražile od Saveza da pokušaju da zadrže Inigesa i da dobiju još jednu priliku da se dokažu na velikoj sceni.

Podsećanja radi, Crna Gora je ovog leta na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta eliminisana već u grupnoj fazi takmičenja, u konkurenciji sa Belgijom, Letonijom i Rusijom. Isto tako treba podsetiti da je Crna Gora igrala bez najbolje košarkašice Jelene Dubljević koja se ovog leta vratila u Galatasaraj i koja je vlasnica šampionskog WNBA prstena sa Los Anđeles Sparksima.

Izvor: Sportklub.rs

Photo by: fiba.com