Fedor Žugić najbolji strijelac i član idealne petorke ''Slovenia Ball-a''

Napisao:  Pročitano 2405 puta nedelja, 27 avgust 2017 23:51

Pionirska reprezentacija Crne Gore osvojila je četvrto mjesto na turniru ''Slovenia Ball'', koji se smatra nezvaničnim prvenstvom Evrope za dječake uzrasta do 14 godina.

Izabranici selektora Zorana Marojevića platili su u obračunu za treće mjesto protiv ''plavog'' tima Slovenije (66:63), koju su u grupi bez problema savladali, danak teškom polufinalnom okršaju protiv Hrvata dan ranije.

Crnogorcima je protiv vršnjaka iz Hrvatske u dramatičnom finišu i penal završnici sreća okrenula leđa: rivali su pobijedili 79:78, a da je velika borba i na njima ostavila traga svjedoči finalni susret koji su novi šampioni Izraelci lako riješili u svoju korist 74:57.

I pored posljednja dva meča koja su donekle pokvarila cjelokupan utisak, crnogorski pioniri su u Slovenj Gradecu pokazali da posjeduju talenat i da je pred njima svijetla budućnost, a posebno se istakao Fedor Žugić, koji je izabran u idealnu petorku turnira.

Doskorašnji bek KK Juniori i novi član Budućnosti je bio i najbolji strijelac takmičenja sa ukupno 133 poena, ili prosječno 22,16 na 6 odigranih utakmica.

photo: Facebook U14 Slovenia Ball