(Video) Magija Kljajića i koš odluke Vujisića

Napisao:  Pročitano 3169 puta subota, 19 avgust 2017 10:06

Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je sinoć Srbiju rezultatom 73:66 i plasirala se u finala Evropskog prvenstva koje se održava u Podgorici.

U grotlu krcate ''Morače'' Crnogorci tokom 40 minuta potpuno nadigrali komšije i sasvim zasluženo ispisali novu stranicu u košarkaškoj istoriji naše zemlje.

Vlahović, Kljajić i drugovi uveli su naš državni tim u finale, što nikom do sada nije uspjelo za rukom, a ovi fenomenalni momci su u više navrata sjajnim potezima dizali na noge nikad brojniju publiku u podgoričkom sportskom centru.

Tako je na primjer Kljajić, sa svojim očima iz glave, nekako uspio da u kontri vidi Bojičića, i ''no look'' dodavanjem, brzinom koju ni kamere nisu uspjele adekvatno da uhvate, uposlio krilo iz Nikšića za pravu eksploziju u ''Morači'' (pogledajte u prilogu).

A kada je u finišu zagustilo, kada je Srbija priprijetila, Kljajić i Vujisić su odigrali školski primjer pick and roll-a, koji je Kolašinac zaključio faul-košem za ogromno slavlje na tribinama. Ovu akciju možete odgledati klikom na link ispod.

Crna Gora je tako izborila finale, koje je večeras u 20:30 časova. Idemo po zlato!

photo i video: fiba.basketball

Video