Tanjević: Jokićevi treneri su glupi, Crna Gora počastvovana što igra sa velesilama

Napisao:  Pročitano 2866 puta petak, 11 avgust 2017 23:35

 

Na konferenciji za štampu pred početak turnira ''Trofej Beograda 2017'' crnogorski selektor Bogdan Tanjević imao je svojevrstan šou.

On je kritikovao trenere srpskog reprezentativca Jokića, koji je otkazao nastup na Eurobasketu, nazvavši ih ''glupim'':

"Jokić? Pa, kako je moguće da ti treneri koji ga savetuju toliko glupi? Šta on radi sad? Tamo imaju 'gurue', bacaju mu tenisku lopticu koju mora da uhvati sa tri prsta. Taj trener uzima 1.000 dolara dnevno. A mi vamo – 'Drži ga tamo, drži ga vamo, drži ga tamo... Ova naša reprezentativna priprema je zlato. Sad će tamo da ga nabilduju, da mu nabace deset kila... Sjećate se Tonija Kukoča kad su mu nabacili kilograme, trebalo mu je vremena da se pokrene. Smanjuju im se ručice. Radite noge i leđa malo, kakve samo ruke – nećete da radite na železničkoj stanici. Hido (Turkoglu) proglašen za igrača koji najviše napredovao sa 29 godina. Ali je pet godina dolazio kod mene u reprezentaciju na pripreme. Evo sad ništa ne rade po pet mjeseci... Vučevic završio sezonu u aprilu...", jasan je bio Tanjević.

Crna Gora je večeras odlično parirala Grcima, a na turniru ih očekuje duel sa još jednom evropskom silom - selekcijom Srbije:

"Reprezentacija Crne Gore je počastvovana što igra sa košarkaškim velesilama. Pravi orah da se vidi da li imamo čvrste zube. Dobro smo se pripremili. Očekujem da se uhvatimo za vrat sa svima, ambiciozni smo, imamo mlad tim", poručio je Tanjević na pres konferenciji.

Selektor Crne Gore je stvorio sjajnu atmosferu na konferenciji za medije, pravi mali šou napravio je Tanjević, govoreći i o ulozi koju će Tajris Rajs imati u nacionalnom timu.

U jednom trenutku se obratio selektoru Srbije Aleksandru Đorđeviću.

"Pola Srbije Crnogorci, a Sale se žali na mog jednog malog Amerikanca. Pristalica sam toga. Igrač kao Rajs može da nam digne kvalitet. Amerikanac koga smo imali prošle godine nije komandovao, nego dizao ekipu. Rajs će sada komandovati", rekao je Tanjević.