Kadeti razbili Švedsku na startu EP!

Napisao:  Pročitano 2030 puta petak, 11 avgust 2017 22:49

Nakon uspješne organizacije B šampionata Evrope za igračice do 20 godina u prethodne dvije godine, našoj državi povjerena je i organizacija Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina, čime je Svjetska košarkaška federacija ukazala veliku čast Crnoj Gori.

Ovo je drugi put da smo domaćini šampionata elitne divizije. Izuzetno pozitivne ocjene FIBE dobili smo počev od daleke 2005.-e kao domaćini grupne faze Prvenstva Evrope za seniore, oslije sedam godina, Crna Gora je opet domaćin Evropskog prvenstva za kadete u košarci.

Ako je suditi po prvom meču, ne bi bilo neočekivano da ova generacija nadmaši rezultat Nikole Ivanovića i drugova, koji su u Baru bili osmi - puleni Mladena Ostojića su na otvaranju u „Morači” savladali Švedsku sa čak 77:45.

Domaći su dominirali tokom svih 40 minuta i rutinski stigli do pobjede.

Najefikasniji je bio bek španskog Betisa Stefan Vlahović sa 16 poena, krilo kolašinskog Gorštaka Viktor Vujisić je ubacilo 13, a krilni centar Crvene zvezde Bojan Tomašević je imao najbolji indeks (23) sa 12 koševa, 10 skokova, četiri ukradene lopte i po tri blokade i asistencije.

Crna Gora sjutra veče (20.30) igra sa Španijom, koja je bila ubjedljiva protiv Letonije (91:70).

photo: FIBA

Statistika Crne Gore: