Dašić spreman za Eurobasket?

Napisao:  Pročitano 4703 puta utorak, 30 maj 2017 12:47

Crnogorski reprezentativac Vladimir Dašić počeo je sa treninzima samo mjesec dana nakon teške povrede koljena i ukoliko njegov oporavak bude tekao po planu biće među kandidatima za ''crveni'' dres na Eurobasketu!

Alternativne metode kojima se podgorički krilni centar liječi nakon povrede ukrštenih ligamenata desnog koljena, zadobijenih u polufinalu kiparskog plej-ofa, dale su zapanjujuće rezultate, pa je 29-godišnji košarkaš već počeo sa umjerenim intenzitetom trčanja i blagim opterećenjima povrijeđenjog zgloba.

Dakle, izvjesno je da bivšem igraču Budućnosti neće biti neophodna operacija, a magnetna rezonanca koja je zakazana za 15 dana daće mnogo jasniju sliku o tome koliko je realno da momka koji je branio boje Crne Gore na prethodna dva Eurobasketa gledamo i u Rumuniji.

Podsjetimo, Dašić je povredu zadobio igrajući za kiparski AEK, čije je redove pojačao u januaru. Za tri mjeseca na Kipru 208cm visoki košarkaš je odigrao 15 utakmica, sa prosječnim učinkom od 12,7 poena i 7,3 skokova, a osvojio je i tamošnji kup.

photo: Nero Gym/montenegroclick.me