Mitrović: Selektiramo momke koji hoće da igraju za državu i grb

Napisao:  Pročitano 745 puta sreda, 19 septembar 2018 09:59

Crna Gora je u meču u kome nije imala pravo na grešku pokazala karakter pobjednika, a kvalitet da se do kraja bori za senzacionalni uspjeh i plasman na Mundobasket.

Vođeni Nikolom Ivanovićem i Bojanom Dubljevićem, ali i podrškom sa tribina “crveni” su savladali Ukrajinu 90:84.

“Mislim da je Nikšić bio savršen izbor za ove dvije utakmice. Momci koji su se odazvali dokazali su da neki nedostaci – u visini, snazi – mogu da se nadoknade velikim srcem i odnosom prema reprezentaciji, grbu koji nose. Zahavalan sam njima i navijačima koji su nas ispratili na ovoj utakmici”, kazao je selektor Zvezdan Mitrović.

Bilo je potrebno mnogo toga da se poklopi da bi Crna Gora pobijedila nikad jaču Ukrajinu, sa dva NBA igrača, selekciju koja je samo tri dana ranije savladala Španiju.

“Znam Ukrajinu. Radio sam dugo tamo. Izuzetna ekipa, talentovana – atletski jedna od dominantnijih u Evropi. I ovo što su momci napravili je podvig i veliko im hvala na tome”, kazao je Mitrović.

“Svjesni smo gdje smo i znamo koji je naš put. Hoćemo da napravimo zdravu selekciju momaka koji hoće da igraju za državu i grb. Ono što nekad nemaš na jednoj, dobiješ na drugoj strani.

Znamo gdje smo i gdje idemo i mislim da je to je najvažnije od svega”, ističe Mitrović.

“Crveni” će do kraja kvalifikacija voditi borbu za treće mjesto sa Ukrajinom i Letonijom – meč sa Letoncima, koji imaju pobjedu više, igrće se 28. novembra u Rigi.

U kom sastavu, sa kojim igračima – niko ne zna.

“Sljedeći prozor je u terminu Evrolige, gdje će igrati momci iz Budućnosti. Teško je sada pričati u kakvom ćemo sastavu igrati. Mislim da ćemo se okupiti u Rigi”, rekao je Mitrović.

Španija je iz grupe I, pobjedom nad Letonijom 85:82, praktično obezbijedila Mundobasket, na kome neće biti evropskog prvaka Slovenije.

Slovenci su poraženi od Turske 86:77 kod kuće i na začelju su grupe, sa svega dvije pobjede.

vijesti.me