Dubljević: Francuzi nam ''iskidali'' kretnje, protiv Rumuna moramo bolje

Napisao:  Pročitano 486 puta četvrtak, 19 jul 2018 10:31

Mlada reprezentacija Crne Gore juče se ''kao bosa po trnju'' provela protiv reprezentacije Francuske u 1/8 finala Evropskog prvenstva u njemačkom Čemnicu.

''Trikolori'' su pobijedili sa ubjedljivih 70:37 neefikasne Crnogorce, koji međutim nemaju vremena ''za lizanje rana'', jer već danas imaju prvu meč loptu za opstanak protiv vršnjaka iz Rumunije, koji su se juče takođe veoma loše prošli (izgubili od Srbije 105:58).

“Francuzi su izuzetno fizička jaka ekipa, a djeluje mi da su sve loše partije na prvenstvu nadoknadili večeras protiv nas. Odigrali su jaku odbranu "iskidali" nam kretnje glavnim igračima, imali su ogroman broj ofanzivnih skokova i poena iz druge šanse, tako da su stigli do ubjedljive pobjede. Mi smo defanzivno odlično odgovorili u prvom dijelu, ali nijesmo mogli u nastavku'', analizirao je poraz od Francuza selektor Dušan Dubljević, a potom najavio bitku protiv Rumunije:

“Rumunija nas čeka, to je šansa za opstanak, ali nema lakog protivnika. Činjenica je da imamo malu rotaciju, Starovlah je danas igrao nakon povrede, nadamo se da će sjutra biti bolje. Mi možemo bolje i daćemo sve od sebe da tako i bude, da pobijedimo i obezbijedimo opstanak.”

Crna Gora protiv Rumunije igra večeras u 18 časova.

photo: fiba.basketball