Marinović: Nema straha, ni pritiska, na pobjedu protiv Portorika!

Napisao:  Pročitano 760 puta petak, 06 jul 2018 10:24

Košarkaška U17 reprezentacija Crne Gore plasirala se među 8 najboljih reprezentacija svijeta, a večeras ima priliku da uđe u zonu medalje.

Sve što ''crveni'' treba da urade je da večeras u 18 časova po lokalnom, odnosno u 23 h po našem vremenu savladaju Portoriko.

Naravno, zadatak neće biti nimalo jednostavan, prvo zato što u ovoj fazi takmičenja nema lakih protivnika, a drugo jer su ostrvljani sa teritorije Centralne Amerike u dosadašnjem dijelu takmičenja pokazali zavidan kvalitet, savladavši Tursku, Dominikanu i Kinu, te izgubivši samo protiv Autrstralije i to 68:66.

Ipak, naši zlatni momci ne strijepe ni od koga, i kao što su nas odavno navikli, spremni su da daju maksimum, ostave srce na terenu - pa šta bude!

Ostojićevi momci su zdravi, orni i motivisani, a jedan od njih, Đorđije Marinović, centar koji je na Svjetskom prvenstvu itekako bitan šraf u selektorovoj mašineriji (9 poena i 9,5 skokova u prosjeku) kaže da će u boj ući bez straha.

''Odigrao sam korektno, mislim da sam ispunio zadatke koji su traženi od mene'', odgovorio je igrač podgoričkog Jokera na komplimente koje smo mu uputili za dosadašnje partije, a potom nastavio:

''Protiv Argentine smo igrali sa ogormnim samopouzdanjem i željom za pobjedom, bilo je i padova u igri u određenim momentima, ali se na kraju sve dobro završilo. Slijedi Portoriko, koji ima veoma dobre i kvalitetne igrače. Međutim, mi ćemo od početka igrati hrabro, ne osjećamo pritisak i ne bojimo se, daćemo sve od sebe kako bismo pobijedili''.

Srećno majstori! Napravite još jedan istorijski podvig!