U17 reprezentacija poražena u Hrvatskoj

Napisao:  Pročitano 1048 puta četvrtak, 07 jun 2018 23:09

Naša U17 reprezentacija izgubila je na gostovanju Hrvatskoj u prijateljskom meču, u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo u Argentini, rezultatom 86:63.

Selektor Mladen Ostojić nije večeras računao na Kljajića, a tokom meča su se povrijedili Vujisić i Okiljević, tako da su Crnogorci žestoko oslabljeni završili prvi od dva kontrolna meča protiv Hrvatske.

U prvoj četvrtini bilo je neizvjesno, nakon pet minuta naši su imali pola koša prednosti, ali je do kraja uvodnog perioda domaćin uspio da dođe do prednosti od 19:13. Nakon 15 minuta Hrvati su imali dvocifrenu prednost +11, a na poluvremenu je bilo 39:26. Hrvatska je višak uvećavala do kraja i stigla do trijumfa.

Ostojić je večeras imao velike probleme sa rotacijama, jer su povrede pretrpjeli Okiljević i Vujisić, a u sastavu nije bilo Kljajevića, koji se kasno priključio reprezentaciji zbog školskih obaveza.

Bojan Tomašević je sa 20 poena bio najefikasniji u našoj selekciji, 10 poena dodao je Feđa Pajović. Na drugoj strani 20 poena Perasovića, 18 Šarića.

Isti rival igraće i sjutra veče od 20 sati u Šibeniku.

Statistika: