Ostojić: Atmosfera je odlična, prve provjere protiv Hrvatske

Napisao:  Pročitano 1107 puta sreda, 06 jun 2018 10:22

Košarkaška U17 reprezentacija Crne Gore već se desetak dana prirprema u Podgorici za Svjetsko prvenstvo koje se 30. juna do 8. jula 2018. godine održava u Argentini.

''Crveni'' momci će sjutra i preksjutra imati prve provjere protiv Hrvatske u Šibeniku, nakon kojih će selektor Mladen Ostojić imati jasniju sliku o aktuelnom stanju njegovih izabranika.

''Okupili smo se 25. maja i odradili prvi ciklus priprema, a danas putujemo za Šibenik, gdje ćemo biti na obilježavanju 25. godišnjice smrti Dražena Petrovića i gdje ćemo odigrati dvije utakmice sa selekcijom Hrvatske. Zdravstvenio bilten je dobar, nema povrijeđenih igrača, tako da u prvim test mečevima nećemo moći da računamo samo na Jovana Kljajića, koji je zbog obaveza u školi doputovao tek sinoć i narednih dana treba da izvadi novi pasoš'' - kazao nam je Ostojić i dodao:

''Svi momci odlično rade, atmosfera je odlična, dobro se poznajemo jer srž ekipe čine igrači koji su igrali na Evropskom prvenstvu prošle godine, uz nekoliko novih lica čije mogućnosti testiramo. Nakon provjera sa Hrvatskom, sredinom mjeseca ćemo snage odmjeriti sa Srbijom u Vršcu, pred sami put u Argentinu odigraćemo trening utakmicu sa našom u18 reprezentacijom, a potom 26. juna krećemo u Južnu Ameriku, gdje ćemo imati par dana da se adaptiramo na vremensku razliku.'' 

Crna Gora će se na Svjetskom prvenstvu u Argentini nadmetati u grupi C sa Kanadom, Novim Zelandom i Egiptom.