Bulajić u idealnoj petorci turnira u Zrenjaninu; Savović: Odlične provjere

Napisao:  Pročitano 856 puta ponedeljak, 19 mart 2018 12:02

Eksperimentalna kadetska reprezentacija Crne Gore sastavljena prevashodno od košarkaša iz crnogorskih klubova i srpske Vizure Šark, osvojila je treće mjesto na prestižnom Humanitarnom turniru ''Petrovgrad U16 Cup 2018'', koji je u prethodna tri dana održan u Zrenjaninu.

Izabranici selektora Slobodana Savovića u grupnoj fazi su savladali Fenerbahče i Partizan, a izgubili od Reala, izborivši plasman u polufinale, gdje su zaustavljeni od italijanske Stela Azure.

U malom finalu ''crveni'' su savladali domaći Petrovgrad, osvojivši treće mjesto. 

Selektor Savović izrazio je zadovoljstvo igrama koje je njegova ekipa prikazala u Zrenjaninu:

 

"Sigurno da sam zadovoljan nastupom. Imali smo sjajnu priliku da protiv dobrih ekipa procijenimo stanje potencijalnih kandidata za ljetošnja iskušenja reprezentacije. Sam koncept turnira i to što su se igrale dvije utakmice dnevno uticao je i na naše momke, ali i na sve igrače. Zadovoljan sam situacijom i prikazanim u Zrenjaninu, ovo je bila odlična provjera. Real i Stela imaju igrače koji su fizički dominantni ne samo u odnosu na nas nego u odnosu na sve ekipe na turniru. Mislim da smo se bez obzira na to i sa njima nosili dobro. Preovladao je na kraju umor, dovelo nas je to do nekoliko grešaka i odvelo u poraz. Ističem ipak da sam zadovoljan i igrama protiv tih ekipa uprkos porazima" - poručuje Savović.

Dobre igre na turniru donijele su beku njemačkog Ulma, momku koji je ponikao u nikšićkom Panteru, Aleksi Bulajiću (na slici u sredini), mjesto u idealnoj petorci turnira.

Naša reprezentacija do 16 godina u avgustu će igrati na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, gdje će braniti srebro osvojeno prošle godine u Podgorici.

photo: Petrovgrad Basketball U16 Cup 2018 Zrenjanin