Mitrović: Raduje me voljni momenat igrača, bili su agresivni i zasluženo su pobijedili

Napisao:  Pročitano 744 puta nedelja, 26 novembar 2017 21:05

Košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras u 2. kolu kvalifikacija za Mundobasket, u grupi A, selekciju Bjelorusije u Minsku, rezultatom 67:91.

Vidljiva je bila želja crnogorskih reprezentativaca da poprave loš utisak iz prve runde prije dva dana u Podgorici, kada su poraženi od Španije 66:79, što je potvrdio i Nemanja Radović

''Neobičan meč, zbog velikog kašnjenja* nije bilo lako odmah ući kako treba u utakmicu. Nama je bila potrebna reakcija nakon lošeg izdanja protiv Španije i želim da čestitam svojim saigračima i trenerima, veoma smo zadovoljni zbog ovog uspjeha'' - kazao je na konferenciji za medije nakon meča najefikasniji akter našeg državnog tima (16 poena).

''Od prvog minuta smo igrali jaku, agresivnu odbranu, kontrolisali utakmicu od početka do kraja i smatram da smo zasluženo pobijedili. Kvalifikacioni prozori ne daju mogućnost da se ekipe uigraju kako treba, niti selektori mogu računati na sve igrače, ali opet smo imali par dana više da se pripremimo za Bjelorusiju, pa je uz evidentnu razliku u kvalitetu, naša igra bila tečnija. Ono što me posebno raduje je voljni momenat igrača, odigrali su maksimalno agresivno i zasluženo došli do pobjede koja može biti odlučujuća za plasman u drugu fazu, ioako je o tome još rano govoriti, jer ostaju dva ''prozora'' - nadovezao se na Radovićeve riječi selektor Zvezdan Mitrović.

*utakmica zbog neispravnog koša, za kojeg u sali nije bilo zamjene, počeo u 19h umjesto u 17:30h