Marko Simonović: Selektorov poziv me iznenadio, daću sve da iskoristim šansu!

Napisao:  Pročitano 3097 puta utorak, 21 novembar 2017 12:16

Crnogorski selektor Zvezdan Mitrović saopštio je juče spisak od 13 igrača na koje računa za predstojeće mečeve novembarskog kvalifikacionog ''prozora'' za Svjetski kup, protiv Španije u Podgorici i Bjelorusije u gostima.

Među košarkašima koje je Zvezdo izabrao našao se i, pomalo iznenađujuće, 18-godišnji Kolašinac, član italijanskog drugoligaša Sijene, Marko Simonović.

''Da budem sasvim iskren nisam očekivao poziv selektora za kvalifikacije, taj poziv za mene predstavlja ogromnu čast! Motivisan sam do neba i presrećan što sam dobio priliku da steknem ovakvo iskustvo!'' - kazao je za naš portal ekstratalentovani, 210cm visoki krilni centar.

Bivši juniorski reprezentativac naše zemlje, kojeg je ESPN nedavno projektovao među prvih 15. pikova NBA drafta 2019. godine, nada se da će dobiti šansu da debituje za seniorski nacionalni tim:

''Najmlađi sam u timu, ali ukoliko mi selektor ukaže povjerenje daću svoj maksimum da ga opravdam. Očekujem dobre mečeve protiv Španije i Bjelorusije, mislim da imamo potencijal da slavimo u oba meča'' 

Popularni Siki je nakon dvije godine u Monkalijeriju promijnio klupske boje i pojačao Sijenu, nekadašnjeg šampiona Italije, koji se danas nadmeće u drugom rangu, A2 ligi. Ekipa sa italijanskog sjevera ne briljira na početku sezone, ima skor od 3 pobjede i 5 poraza nakon 8 kola, promijenjen je i trener, a izdanak Gorštaka smjenjuje mečeve u kojima dobija značajnu minutažu i šansu ''na kašičicu'':

''Generalno sam zadovoljan svojim partijama u Sijeni, ali uvijek može bolje. Nismo dobro otvorili sezonu, desile su se neke promjene, pa u nastavku šampionata očekujem još više minuta i bolji timsku učinak'' - zaključio je novopečeni seniorski reprezentativac.

U prilogu pogledajte sjajno zakucavanje našeg talenta, koje se našlo na drugoj poziciji TOP 10 poteza A2 lige prije par sedmica.

Video