Sutjeska: Habs prvo pojačanje, Goranović potpisao profesionalni ugovor

Napisao:  Pročitano 2702 puta subota, 12 avgust 2017 15:17

Crnogorski košarkaški klub Sutjeska angažovao je prvo pojačanje za predstojeću sezonu. U pitanju je Amerikanac Robert Habs Treći, koji u Nikšić stiže sa koledža Tenesi.

22-godišnji bek je na koledžu čiju košarkašku ekipu trenira čuveni Rik Barns prosječno bilježio 13,7 poena, 4,6 skokova i 1,7 asistencija po meču.

196cm visoki košarkaš je prošle sezone izabran u drugu petorku SEC konferencije NCAA lige, u kojoj se nadmeći timovi poput Floride, Kentakija i Teksasa.

''Doveli smo talentovanog Amerikanca, sa kojim smo dogovorili dvogodišnju saradnju, a juniorski reprezentativac naše zemlje Ilija Goranović odlučio je da nastavi saradnju i potpiše svoj prvi profesionalni ugovor sa K.K. SUTJESKA. U predstojećem periodu očekujemo dovođenje još 4-5 kvalitetnih igrača. Po ovratku prvog trenera Todorovića iz Kine, gdje se nalazi zbog reprezentativnih obaveza, sazvaćemo konferenciju za medije, na kojoj ćemo javnost informisati o planovima i ciljevima Sutjeske za ovu sezonu i predstaviti pojačanja i igrački kadar'', kazao je za naš portal sportski direktor nikšićkog tima Velibor Mrvaljević.

Sutjeska će se u narednoj sezoni takmičiti u crnogorskoj ligi, a pokušaće da se kroz kvalfikacije domogne novoformirane ABA 2 lige.

photo: Randy Sartin, USA TODAY Sports