Nemanja Grabovica: Momak koji ne odustaje

Napisao:  Pročitano 2234 puta sreda, 20 novembar 2013 00:07

Sudbina ponekad umije da bude baš okrutna. Teška povreda koljena, operacija, duga rehabilitacija, velika želja za košarkom, napokon treninzi sa loptom, koljeno dobro reaguje, treninzi sa ekipom, 5 na 5 - osjećaj da si ponovo košarkaš, da si ponovo na terenu i da radiš ono što najviše voliš- i izda te drugo koljeno...

Ovo je priča Nemanje Grabovice, mladog košarkaša Sutjeske. Nemanja je 21-godišnji plejmejker koji je u decembru prošle godine pokidao ukrštene ligamente lijevog koljena. Uslijedila je operacija i 7 mjeseci pauze. Potom povratak, odrađene pripreme sa Nikšićkim timom, i neposredno pred početak šampionata, na Memorijalnom turniru ''Ljubo Jovanović'', nova povreda ligamenata, ovog puta desnog koljena.

Mnogi bi tu završili karijeru. Odustali bi od borbe, od svojih snova, od karijere, od slave. Ali Nemanja ne odustaje. Iako će najvjerovatnije morati opet pod nož, ovaj mladi košarkaš svakodnevno radi u teretani na jačanju desne noge, kako bi snagom mišića nadomjestio slabost ligamenta. U odgovorima na pitanja koja smo mu postavili, prepoznali smo veliku mentalnu snagu i optimizam koji krase ovog momka:

Vratio si se poslije teške povrede i odmah si se na identičan način ponovo povrijedio. Kako si podnio novi udarac?

 Nakon duge pauze osjećao sam se konačno spremnim da odigram cijelu sezonu u dobrom ritmu. Bila mi je namijenjena važna uloga u znatno izmjenjenom i podmlađenom sastavu Sutjeske koji će ove godine sigurno pokazati sav potencijal koji posjeduje, tako da mi je nova povreda izuzetno teško pala na psihičkom planu. Nije mi bilo lako da prihvatim da mi se sve ovo ponovo događa.

Ko ti je pomogao da prihvatiš novonastalu situaciju i da se suočiš sa ponovnim, dugim rehabilitacionim procesom?

- Najviše mi je pomogla porodica ,djevojka i par dobrih prijatelja kojima sam neizmjerno zahvalan, a tu su naravno i ljudi iz kluba.

Kada ćemo te ponovo vidjeti na terenu?

-  Znam da su male šanse da se bez nove operacije potpuno oporavim. Ali želim da vjerujem da ću se i prije Nove godine naći na terenu i pomoći saigračima, što će biti veoma teško, ali ću se potruditi.

Da li pratiš ovogodišnji šampionat i koji klubovi su po tebi favoriti za ulazak u Superligu?

-  Naravno da pratim, po meni su favoriti ekipa Teoda, koja je najiskusnija, kao i Zeta, Lovćen i naravno mi!

Nemanji želimo da se potpuno oporavi i brzo vrati na parket, bolji i spremniji nego ikad!