Tmušić MVP, Milatović trener 10. kola A lige

Napisao:  Pročitano 1535 puta nedelja, 21 decembar 2014 21:12

U desetom kolu Prve A košarkaške lige, posljednjem u jesenjem dijelu šampionata, pobjede su upisali Teodo protiv Ibra, Lovćen protiv Jedinstva, Danilovgrad u Herceg Novom, Ulcinj u Podgorici, i u utakmici odigranoj ranije, Sutjeska protiv Mornara.

Ove nedjelje smo se odlučili za visoku petorku kola u kojoj smo Raša Spasojevića iz Sutjeske pomjerili na poziciju krila. Obzirom da plejmejkeri nisu briljirali, na poziciju organizatora igre smo postavili Nikolu Đokovića.

Evo igrača i trenera koji su obilježili 10. rundu A lige:

1. Nikola Đoković (Ulcinj) - Imao sam zadovoljstvo da uživo gledam blistavo izdanje ovog rasnog šutera protiv Zete 2011. Ulcinjani su bez pleja Ivanovića, sa Kusovcem i Ljujićem često na pozicijama 4 i 5, sve svoje nade položili u precizne ruke sjajnog Nikšićanina i na kraju napravili veliki podvig. Đoković je prevodio loptu, asistirao, pogađao iz nemogućih pozicija i često uzimao ''vruć krompir'' u svoje ruke kada njegovi saigrači nisu imali rješenja u napadu. Meč je završio sa 32 poena (6/9) trojke, 5 asistencija i 4 skoka (indeks 31), pa mu je i više nego zasluženo pripalo mjesto u TOP 5 proteklog kola.

2. Mikaile Tmušić (Lovćen) - Bez najboljeg realizatora Đukanovića, sa pola tima sa fizičkim problemima, Lovćenu je trebala partija života nekog od igrača ''iz sjenke''. I pravovremeno je stigla od Mikaila Tmušića, krila Cetinjana koje je zablistalo i sa 26 poena i 12 skokova predvodilo svoj tim do izuzetno važne pobjede za vjeru u Superligu. Tmušić je sa indeksom 40 zaradio epitet MVP-ja kola i mjesto ''dvojke'' u idealnoj petorci.

3. Radosav Spasojević (Sutjeska) - U utakmici koja je odigrana prije par nedjelja zbog obaveza trenera Dubljevića sa kadetskom reprezentacijom, Sutjeska je u derbiju nadigrala Mornar, a glavnu riječ u tom susretu vodio je Spasojević sa 23 poena i 6 skokova (indeks 28). Krilnog centra Nikšićana smo za potrebe petorke kola pomjerili na ''trojku', jer su još dva igrača briljirala na centarskim pozicijama u 10. rundi.

4. Aleksandar Radulović (Teodo) - Sjajni Danilovgrađanin nastavlja sa izvanrednim ovogodišnjim izdanjima. Krilni centar Tivćana je, u neočekivano lakom trijumfu nad Ibrom, držao čas centrima Rožajaca sa 26 poena i 11 skokova (indeks 33), pa mu mjesto u najboljih pet ove nedjelje nije moglo izmaći.

5. Savo Đikanović (Danilovgrad) - Teško je opisati posvećenost sa kojom igra i trenira i prevagu koju i sa 40 godina ovaj košarkaš donosi svom timu u prvenstvu. Savo je blistao u derbiju začelja protiv Primorja, donijevši sa 23 poena i 16 skokova (indeks 29) svom timu krucijalnu pobjedu u borbi za opstanak. Samim tim iskusni košarkaš je ''petica'' naše idealne postave 10. runde.

6. igrač Jovan Baćović (Primorje) - Utješnu nagradu za najboljeg igrača poraženih timova ove sedmice ugrabio je Jovan Baćović. Igrač hercegnovskog tima je u tijesnom porazu od Danilovgrada zabilježio po 14 poena i skokova i 9 iznuđenih faulova. Isti indeks kao i Baćović, 24, ostvario je i igrač Ibra Vejlon Džons (13 poena, 10 skokova), ali smo se zbog veoma lošeg izdanja njegove ekipe u Tivtu za ovu poziciju opredijelili za košarkaša Primorja.

Trener kola: Nikola Milatović (Ulcinj) - Tokom prošle sedmice je ostao bez centra, jer je Tomić napustio Ulcinj, a već duže vremena ne može da računa na pleja Ivanovića. Ipak sloboda u igri koju je dao Kusovcu i Đokoviću i niska petorka koju je forsirao protiv Zete, malo zbog taktike, malo zbog nedostatka alternativa, ispostavila se presudnom za osvajanje dva veoma važna boda u Podgorici. Milatović i njegovi momci napravili su iznenađenje kola i zato smo popularnog Njara izabrali za najboljeg trenera proteklog vikenda.