KK Primorje: Mladi tim za velika djela

Napisao:  Pročitano 2241 puta utorak, 10 septembar 2013 09:55

Košarkaški klub ABS Primorje iz Herceg Novog krenuo je sa pripremama za novu sezonu.

Na prozivci se treneru Dejanu Jevtiću javilo 12 košarkaša:

Ratković Bojan , Plej , 1993. godište
Spaić Vasilije , Plej , 1996. 
Novaković Dušan , Plej , 1996. 
Arapović Denis , Plej , 1992.
Arapović Stefan , Bek . 1989. 
Boričić Vladimir , Bek/Šuter , 1983. 
Dabović Mirko , Bek , 1994.
Kovačević Veselin , Krilo , 1994.
Čepić Pavle , Krilo , 1997.
Bacović Jovan , Krilni/Centar , 1987.
Savić Luka , Krilni/Centar , 1995.
Lero Srđan , Krilni/Centar , 1995.

''Prioritet kluba je rad sa mladim igračima i njihova afirmacija. Takav pristup nam je u prethodnoj sezoni donio željene rezultate. Mlađi pioniri i pioniri su igrali na polufinalnom turniru, kadeti u Super ligi, dok su juniori bili treći u Crnoj Gori. Prvi tim je, ponekad i sa 8 ''bonus'' igrača ispod 18 godina u sastavu, podijelio prvo mjesto u Survival ERSTE ligi.'', rekao je za naš portal direktor kluba Raša Mijušković.

Klub predsjednika Milorada Matijaševića za sada je napustio centar Branislav Radak koji je otišao u Dansku, dok krilni centar Nemanja Karalić na stolu ima nekoliko ponuda i uskoro će odlučiti gdje će nastaviti karijeru.

Mijušković je najavio nova lica za sezonu koja se približava: ''Klub intenzivno radi kako bi na tržištu pronašao adekvatne igrače koji bi popunili upražnjena mjesta u timu. Namjeravamo da dovedemo jednog mladog reprezentativca Grčke na poziciji pleja, krilnog centra iz Amerike i dva mlada crnogorska igrača na spoljnim pozicijama. Sa ekipom treniraju dva igrača iz Herceg Novog koji su trenutno bez angažmana i sa kojima još uvijek nije postignut dogovor o saradnji. Radi se o beku Tmušiću koji je prošle godine igrao u Španiji i Šušiću koji je igrao u Srbiji.''